Izbornik
foto00005

Rastu vodostaji prema Petrinji i Sisku, a prema prognozama Hrvatskih voda, sustav bi bez većih problema trebao izdržati najavljene vodostaje

PETRINJA – Vrhunac vodenog vala iz Karlovca ide nizvodno, prema Petrinji i Sisku, gdje je vodostaj Kupe u porastu. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave zbog oštećenja nasipa, nastalih tijekom potresa. Prema prognozama Hrvatskih voda, sustav bi bez većih problema trebao izdržati najavljene vodostaje, a na mjestima gdje traje sanacija nasipa, postavljene su boks-barijere.

“Na nekoliko lokacija imamo nasipe koji nisu završeni. Na desnom petrinjskom nasipu na lokaciji kod mosta Brest i nizvodno na lokaciji takozvanoj Krnica, gdje smo postavili boks barijere, djelomično ih napunili i stvorili uvjete da ih u slučaju većeg vodnog vala još uvijek možemo dignuti na tim potezima”, rekla je za HRT Tatjana Dovranić Kardaš iz Hrvatskih voda.

“Taj val se ipak po malo razlijeva i ne dolazi u takvom intenzitetu, kao što je u početnom periodu očekivano. Vjerujemo da će sve proći u redu, a zapravo i mi smo napravili sve pripreme koje su potrebne za eventualne nepogode”, ističe Željko Tonković, vršitelj dužnosti načelnika Stožera civilne zaštite Petrinje.

 

 

Foto: arhiva Portala53

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X