Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
IMG_0005_ww

Ratne fotografije Borisa Savića nas vraćaju u događaje iz 1991.

PETRINJA – U sklopu rujanskih Dana sjećanja u Hrvatskom domu je otvorena izložba fotografija Borisa Savića. Tada zaposlenik sisačkog „Jedinstva“ fotoreporter Boris Savić je zabilježio brojne trenutke sa samog početka velikosrpske agresije na Petrinju 1991. godine.:

„Petrinjci su ostali bez kuće, bez svog grada tijekom četiri godine. Za njih dani sjećanja nisu neki trenutni event nego nešto što im je živo ostalo u sjećanju. Ovo je čisto da se malo vizualizira kako je to bilo tih dana. Tu pomaže i ova izložba. Bilo je vrlo napeto, novinarski vrlo izazovno, fotoreporterski, sam vrhunac nečijeg posla.“

Fotografije velikog formata će ostati u vlasništvu Grada pa će ih građani moći vidjeti u vrijeme prigodnih manifestacija i obnoviti sjećanje na te događaje.

Izložbu je došao pogledati gradonačelnik Darinko Dumbović. „Iz ovih fotografija se može jako puno naučiti.“,rekao je gradonačelnik i dodao:

„Ovo je nešto posebno gdje se svi mi koji smo prošli Domovinski rat, imamo flesheve, ali to je uvijek bio sastavni dio života i uvijek će ostati, a one generacije koje dolaze moraju znati koja cijena je plaćena i da smo se vratili u devastirani grad.“

Na kraju ćemo dodati kako svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do srijede 11.rujna u Maloj dvorani Hrvatskog doma.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

Krađa bicikla

POPOVAČA – U razdoblju od 28. do 30. ožujka, u Vinogradskoj ulici u Popovači, nepoznati

X