gimgszene03032020

Razgovaraonica i kreativna radionica „O vrijednostima, ženama i ljepotama proljeća“

SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Vlado Gotovac Ogranak u Capragu organizirala je  razgovaraonicu i kreativnu radionica pod nazivom „O vrijednostima, ženama i ljepotama proljeća“. Ovaj susret održan je povodom nadolazećeg Međunarodnog dana žena.

Razgovaraonice je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je na početku pročitala sudionicama nekoliko zanimljivih i šaljivih motivacijskih priča o muško-ženskim odnosima i položaju žena u obitelji i društvu. Potom su sudionice iznosile svoja životna iskustva i međusobno razgovarale o tome što su sve u životu doživjele, što ih je sve ojačalo i koliko je u svim tim situacijama dijalog bio bitan – kao oblik rješavanja problema i pronalaženja što boljeg životnog izbora.

Osobito je bila značajna činjenica da su u razgovaraonici i kreativnoj radionici koju su vodile Višnja Jendričko i Neda Žilić – sudjelovali i krajnji korisnici Programa za zapošljavanje žena Zaželi projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno. Naime, Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućena je zapošljavanje 10 teže zapošljivih žena, koje putem ovog projekta kroz razne aktivnosti pružaju pomoć i podršku korisnicima na terenu u potrebi, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Jedan od takvih dana bio je upravo i ovaj kada su umirovljenici sudjelovali u razgovaraonici i kreativnoj radionici. Projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno provodi se od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.

„Želimo da naši građani prepoznaju vrijednosti zajedničkih kontakata i dijaloga u prijateljskom ozračju jer to unapređuje naše subjektivno osjećanje i dobro raspoloženje, povezuje nas s drugim ljudima i pojačava socijalno povjerenje u zajednicu u kojoj živimo“, pojasnila je Poredoš Lavor.

Kako saznajemo slijedeći susret u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak, Odjel Caprag,  bit će posvećen Uskrsu i uskrsnoj tematici.

Navedena aktivnost dio je projekta Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X