policijanaslov

Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. studenog, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom i zagrebačkom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 170 sudionika u prometu i utvrdili 27 prometnih prekršaja, od kojih se 12 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima dok je jedan upravljao biciklom.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, najviše prekršaja je evidentirano na području Siska i to četiri, tri na području Petrinje, dva na području Kutine i po jedan na području Gline, Novske i Sunje.
Kod četiri alkoholiziranih vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod sedam među kojima i vozač bicikla od 0,5 do 1,5 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama četiri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, jedan od 25 do 30 godina, tri od 31 do 40 godina, jedan od 41 do 50 godina  i dva vozača starija od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,25 promila utvrđena je 51-godišnjem vozaču bicikla koji je u subotu, 9. studenog, oko ponoći, zaustavljen u Ulici kralja Tomislava u Glini.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X