Rezultati nadzora alkoholiziranosti vozača. Policija zatekla 23 vozača pod utjecajem alkohola Rezultati nadzora alkoholiziranosti vozača. Policija zatekla 23 vozača pod utjecajem alkohola
Tijekom noći s petka na subotu, 19./20. travnja, i sa subote na nedjelju, 20./21. travnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su akcije... Rezultati nadzora alkoholiziranosti vozača. Policija zatekla 23 vozača pod utjecajem alkohola

Tijekom noći s petka na subotu, 19./20. travnja, i sa subote na nedjelju, 20./21. travnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su akcije usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Obje akcije su provedene u koordinaciji sa susjednom policijskom upravom Zagrebačkom.

 Tijekom njihovog provođenja policijski službenici su kontrolirali 359 sudionika u prometu i utvrdili 52 prometna prekršaja, od kojih se njih 23 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

 Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima. Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja je evidentirano na području Siska, po tri na području Kutine i Novske, po dva na području Sunje i Petrinje te po jedan na području Gline i Hrvatske Kostajnice.

 Kod 11 vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod šest vozača alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila, kod četiri vozača alkoholiziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je kod dva vozača bila veća od 2 promila. 

 Prema dobnim skupinama osam alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, sedam vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, po tri vozača su bila u dobnoj skupini od 31 do 40 odnosno od 41 do 50 godina, dok su  dva vozača bila starija od 50 godina.  U ovim akcijama najveća koncentracija alkohola od 2,19 promila utvrđena je 32-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u subotu, 20. travnja, pet minuta iza ponoći zaustavljen u Novskoj.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.