Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
crown12072022214

Rezultati projekta CROWN predstavljeni na konferenciji „Od ideje do uspjeha“

SISAK – U Centru kreativne industrije u Sisku održana je poslovna konferencija naziva „Od ideje do uspjeha“ u sklopu projekta CROWN kojeg provodi Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA. Andrea Šeperac, voditeljica Odjela za projekte EU i zamjenica direktora SIMORA-e je istaknula kako na današnji dan provode 150 projekata te su na svaki ponosni, no ovaj projekt CROWN im predstavlja jedan od najvećih ponosa zbog toga što su radili s mladim poduzetnicima.

„Svaki naš projekt je kao naše dijete i svi ovi mladi poduzetnici koji su napravili svoje poduzetničke ideje, mi nećemo niti u jednom trenutku, bez obzira što je projekt završio, odustati od njih. Projekt je trajao zadnje dvije godine i imali smo niz prepreka, od potresa, koronavirusa i ostaloga, ali sve smo uspješno prebrodili. Partneri su nam iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine bili jako dobra potpora. Projektni tim je jako dobro odradio svoj posao i nadam se da ćete neke od proizvoda koje smo stvorili tijekom ovog projekta, da ćete ih uskoro vidjeti na tržištu“, kazala je Šeperac.

Dodaje kako su u sklopu ovog projekta napravili devet novih poduzetničkih ideja i proizvoda. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je čestitao mladim poduzetnicima. „Ovaj projekt je pokazao da zaista imamo sjajne mlade poduzetnike, da njihova kreativnost nema granica i ovaj projekt je pokazao da moramo dodatno stvarati povoljne uvjete za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. I u tom cilju je Sisačko-moslavačka županija osigurala beskamatne kredite za male, srednje, mikro poduzetnike, poljoprivrednike i OPG-ovce. Isto tako uz naš županijski projekt kojeg provodimo u Novskoj, a tiče se razvoja gaming industrije, imamo velika očekivanja od Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak s područja elektrotehnike, računalstva, na taj obrazovni projekt planiramo vezati i Poduzetnički centar kojeg planiramo osnovati ovdje u Sisku i na taj način dati dodatni poticaj razvoju poduzetništva ovdje u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji“, kazao je Celjak.

Na konferenciji, kojoj je organizacijski partner Lider media, bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. „Vidimo vrijedne rezultate ovog projekta, jednu veliku agilnost od strane i Sisačko-moslavačke županije i njihove Razvojne agencije da idu u smjeru jačanja i konkurentnosti poduzetništva, ali i jačanja pozitivnog poslovnog okruženja. Sve je to u smjeru onog krajnjeg cilja, a to je transformacija i tranzicija Sisačko-moslavačke županije u promjeni i same strukture gospodarstva, ali i u daljnjoj podršci da bi se ovdje upravo bazirajući na novim tehnologijama, kreativnim industrijama i na inovacijama i dalje otvarala nova radna mjesta i gospodarstvo u tom smjeru jačalo i snažno razvijalo. Mi znamo da je Sisačko-moslavačka županija trenutno jedna od najmanje razvijenih županija u Hrvatskoj i Europskoj uniji, međutim, bazirajući se upravo na onu snagu koju imaju po pitanju i ljudskih kapaciteta i ljudskih resursa, posebno onih mladih koje vidimo da idu u smjeru novih tehnologija, imaju priliku biti jedna od najpropulzivnijih županija Republike Hrvatske“, smatra Tramišak.

Glavne teme konferencije naziva „Od ideje do uspjeha“ bile su kako razviti konkurentnost i poticajno poslovno okruženje, stanje i potencijali malog i srednjeg poduzetništva u Sisačko-moslavačkoj županiji te kako pomoći poduzetništvu na potresom pogođenom području.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X