Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
romanrosaveckorona

Roman Rosavec o tome zašto je zabranjen rad klizališta u Kutini

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Roman Rosavec je poslao priopćenje u kojem odgovara na objave kutinskih portala i kritike njemu zbog zabrane rada klizališta u Kutini:

“Poštovane građanke i građani Kutine te žitelji Sisačko-moslavačke županije, i: nakon nekoliko navedenih objava na raznim kutinskim portalima, negativnih riječi upućenih meni kao načelniku Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije o zabrani rada klizališta u Kutini i mjerama nepoštivanja odluka na nacionalnoj razini, podsjetit ću kakvo je stanje na području grada Kutine ali i cijele županije.

Naime, na današnji dan je dvjesto i trideset novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Njih čak trideset i osam je s područja grada Kutine što zaista nije mali broj unatoč svim donesenim mjerama o zabrani okupljanja. Nacionalni stožer je 27. studenog 2020. godine donio odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne mjere i preporuke radi sprječavanja širenja ove zarazne bolesti, a koje smo mi čelnici županija, gradova ili općina dužni provoditi radi očuvanja zdravlja svih žitelja Republike Hrvatske. Navedene mjere vrijede, kao što svi znamo, do 21. prosinca ove godine.

Komunalni servisi Kutina d.o.o. podnijeli su Zahtjev za odobrenjem rada klizališta u razdoblju od 18. prosinca 2020. godine do 31. siječnja 2021. godine. Temeljem mjera Nacionalnog stožera koje su na snazi te mišljenja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, gdje je navedeno kako treba zabraniti rad klizališta, a zbog pogoršane epidemiološke situacije na razini županije, Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije nije mogao odobriti početak rada klizališta. Kao što i sami znate, područje grada Kutine je već jednom zbog nepoštivanja mjera bilo žarište epidemije. Grad Kutina je drugi grad po ukupnom broju oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 na području naše županije, stoga kako bi se spriječilo daljnje širenje ali i očuvalo zdravlje svih građanki i građana Kutine, ova odluka Stožera bila je nužna. Grad Kutina dio je Sisačko-moslavačke županije, a samim time i njeni stanovnici su naša briga ali i briga ljudi koji trenutno rukovode gradom i gradskim ustanovama. Iako im je želja za održavanjem manifestacija i događanjima jača, ona trenutno nije moguća zbog cjelokupne epidemiološke situacije i porasta broja oboljelih. Moramo biti objektivni i zajedno izdržati sve ove mjere kako bi spriječili daljnje širenje epidemije.”, istaknuo je načelnik Županijskog stožera Roman Rosavec.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X