romanrosavecstozer14042020

Rosavec odgovorio Dumboviću: „Ne trebamo komunicirati putem medija, ovaj Stožer je otvoren za bilo koji oblik suradnje“

SISAK – Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, načelnik Stožera Roman Rosavec osvrnuo se na otvoreno pismo koje je Stožeru uputio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u kojem je ponudio da Grad Petrinja financira otvaranje i opremanje Laboratorija Zavoda za javno zdravstvo naše županije u kojem bi se obavljala testiranja na COVID-19.

„Pozdravljam dobru volju svih onih koji su se voljni aktivno uključiti u obavljanje određenih aktivnosti i određenih procesa, samo ih molim da ne trebamo komunicirati putem medija jer ovaj Stožer je otvoren za bilo koji oblik suradnje i da se gospodin gradonačelnik obratio nama, sigurno bismo ga informirali o aktivnostima i koracima koje smo do sada poduzeli i mogućnosti uključivanja kako Grada Petrinje, tako i svih naših jedinica u rješavanju ovog problema“, rekao je Rosavec.

Stoga je pozvao na suradnju te je istaknuo kako smatra da nije baš prikladno u ovim trenutcima, kroz medijska istupanja i otvorena pisma, ostvarivati tu suradnju. „Želim istaknuti da ulažemo goleme napore kako bi nadopunili tu opremu, kako bismo Laboratorij opremili sa svim adekvatnim sredstvima, opremom i ljudstvom kako bi on počeo što prije i bio u mogućnosti raditi testiranja, koja dakako neće biti samo kao što to gradonačelnik Petrinje misli za građane Petrinje, već će to biti za sve građane Sisačko-moslavačke županije, a po potrebi i za sve ostale iz okolnih županija“, istaknuo je Rosavec.

Na naše pitanje koliko je financijskih sredstava potrebno za otvaranje jednog takvog Laboratorija u Petrinji, Rosavec odgovara : „Teško je u ovom trenutku točno u lipu reći koliko će to trebati. Još jednom pozivam, ne samo gradonačelnika Dumbovića nego sve ljude dobre volje da se slobodno obrate sa svojim donacijama i pripomoćima ovom stožeru. Pokušajmo djelovati ustrajno u određenom sustavu bez istupanja pojedinaca i na taj način politiziranja i slično. Stojimo na raspolaganju. I dr.Brkić i svi mi ulažemo goleme napore da taj laboratorij stavimo što prije u funkciju, ali morate imati razumijevanja da se neke stvari ne mogu dogoditi brže nego što se događaju,da postoje određeni procesi i određeni protokoli koje moramo poštivati. Financijska konstrukcija u ovom trenutku je dostupna i bit će dostupna od Sisačko-moslavačke županije kao osnivača navedene ustanove, a svi oni koji su voljni pripomoći u financijskom ili bilo kojem drugom pogledu su dobro došli“, zaključio je Rosavec .

Na samom kraju dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije je istaknuo kako bi otvaranje jednog takvog Laboratorija u Petrinji značilo jako puno za cijelu županiju jer bi se uzorci pacijenata koji boluju ili se sumnja da boluju od bolesti COVID-19, mogli raditi u našoj županiji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X