Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
rotary

Rotary otvorio natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola na potresom pogođenom području

Preko 50 Rotary klubova iz cijele Hrvatske okupilo se u zajedničkoj humanitarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava pod nazivom „STIPENDIRANJE UČENIKA NA POTRESOM POGOĐENOM PODRUČJU“. Ovaj svojevrsni „Rotary zamašnjak za budućnost“ osigurati će stipendije za 250 srednjoškolaca iznosom od minimalno 5.000 Kn koji će biti isplaćen odabranim stipendistima najkasnije do 30. lipnja 2021. godine. Natječaj je otvoren od 01. do 22. veljače, a detalji i prijavni formular za on-line popunjavanje dostupni su na https://bit.ly/39yws7x​  web stranice ​www.rotary.hr

“Svjesni smo činjenice kako su mnogi učenici srednjih škola zajedno s obiteljima, ostali bez krova nad glavom, tako  su i ove stipendije prvenstveno usmjerene prema onim srednjoškolcima čiji domovi nose oznake N1 i N2, te PN 1 i PN2., jer je oštećenost primarni kriterij odabira. Ukoliko broj prijavitelja s „crvenim“ oznakama bude manji od osiguranog broja od 250, eventualni preostali iznos će se usmjeriti srednjoškolcima čiji su domovi u kategoriji objekata označenih „žutim“ naljepnicama. Imajući u vidu kako ne možemo zadovoljiti potrebe svih, nakana nam je u ovoj dodatnoj kategoriji prvenstveno vrednovati i nagraditi školski uspjeh, te izvanredne rezultate kao što je sudjelovanje na državnim ili međunarodnim natjecanjima u znanju.

Ovim sredstvima želimo pružiti brzu, konkretnu i što pravednije raspoređenu pomoć na potresom pogođenom području obuhvaćajući i sela i gradove, s ciljem stvaranja preduvjeta za dugoročni nastavak života ovih područja.

Nakon potresa koji je pogodio Sisak i Banovinu, i Rotary klubovi iz cijele Hrvatske uključili su se u val dobrote i pomaganja koji je ujedinio Hrvatsku. Osim brojnih već provedenih Rotary akcija i donacija od kontejnera do dezinficijensa, od hrane, do zaštitne odjeće i obuće, promišljali smo kako najbolje usmjeriti financijska sredstva koja smo prikupili od rotarijanaca i naših prijatelja iz Hrvatske i inozemstva. Kako bismo pomogli obiteljima koje su najviše stradale, ali i osigurali preduvjete za dugoročni nastavak života kroz strateške, održive projekte koji trajno pomažu i osnažuju ljude Vašeg kraja, posebno akcijama usmjerenima na obnovu ne samo građevina i infrastrukture, nego prvenstveno života ljudi, odlučili smo se za stipendiranje srednjoškolaca.”, ističe u priopćenju dr.Hrvoje Kenfelj, guverner Rotary International Distrikta 1913.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X