Sekulić komentirao izmjene Zakona o privatizaciji INA-e Sekulić komentirao izmjene Zakona o privatizaciji INA-e
Predsjednik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić je gostujući u našoj Trenici uz ostalo komentirao izmjene Zakona o privatizaciji INA-e koji je... Sekulić komentirao izmjene Zakona o privatizaciji INA-e

Predsjednik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić je gostujući u našoj Trenici uz ostalo komentirao izmjene Zakona o privatizaciji INA-e koji je poslan u hitnu saborsku proceduru:

 „Sasvim je jasno da to ide u skladu s odlukama koje su se spominjale prije Božića i tada smo u prvom obraćanju javnosti rekli da se o tome radi, možemo očekivati izmjene zakona i daljnju prodaju dionica, i evo riješili smo se vrućeg krumpira.“, rekao je Sekulić.

Do danas ipak nije donesena nikakva odluka o obustavi proizvodnje. Rafinerija ovih dana kao i proteklih godina pokreće proizvodni proces.

 Sekulić je komentirao i ponašanje župana Ive Žinića koji je prije dvije godine davao izjave da je na strani opstanka Rafinerije nafte Sisak da bi ovih dana izjavljivao kako problem nastao otkad je MOL vlasnik te da bi u Sisku trebao biti logistički centar:

 „I tada smo prije dvije i pol godine kada je župan na jednom sastanku predlagao i govorio i biorafineriji. Mi smo mu ukratko objasnili da je to laž i da od toga neće biti ništa. Argumentirano smo u pet minuta pojasnili draft dokumenta do kojeg smo mogli doći gdje i sama INA govori da je to neisplativa investicija. Međutim, on je završio s riječima: ‘Pozvat ću novinare i ipak ću morati reći o biorafineriji.’ Tu je onaj sraz, problem gdje politika nešto zapovijeda po političkoj liniji, a druga je razumska. Očito se u Hrvatskoj mora raditi o ovoj političkoj bez obzira koliko činjenice ili dokazi stoje s druge strane.“

 Upitan o tome hoće li Stožer organizirati nove prosvjede protiv gašenja Rafinerije, Sekulić je rekao da sve ovisi o budućim događajima dodajući kako im se nije problem organizirati jer je zadnji prosvjed organiziran u svega nekoliko sati.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.