20200312_110107skm

Šibenski Slavuj zapjevao u Petrinji

PETRINJA – Mladi pjevač Marko Škugor zapjevao je u četvrtak u Dječjem vrtiću Petrinjčica. Naime, Marko ima jednog velikog obožavatelja u Petrinji. Mali Fabian Ramušćak polaznik odgojne skupine Loptice voli slušati Marka Škugora, a još jesenas je objavio: „Ja se igram da sam Škugor Marko. Imam koncert.“

Često u skupini održava koncerte i oblači prsluk i pjeva njemu najdražu pjesmu: „Tija bi te taknit, tija bi te jubit..“

Fabianovi roditelji kažu kako svaki dan kod kuće ima koncert, a sestra mu je od džeparca kupila odijelo kako bi bio što sličniji Marku Škugoru.

Dobivši mail s pričom o malom Fabianu iz Dječjeg vrtića Petrinjčica Marko Škugor nije ni trenutka dvojio te je odlučio doći u Petrinju: „Dobili smo mail i kad sam ga čitao neki u kući su počeli plakati. Žena mi je odmah rekla: Znaš da moraš ić. Išao sam do Zagreba u četvrtak i bila mi je prilika doći ovdje.“

Fabian kaže kako je sretan što je Marko došao i zajedno su pjevali u vrtiću. U planu je da Marko i Fabian zajedno nastupe. Marko ga je i namjeravao pozvati na koncert u Lisinskom no koncert je otkazan zbog koronavirusa.

„Ovo je prvi put da su me zvali iz vrtića i baš mi je drago.“, kaže Marko.

Odgajateljica Anabela Kunert otkriva kako često u skupini koriste pjesme Marka Škugora pa su djeca i sama počela tražiti da im tete puste njegove pjesme.

„Krenulo je s tim da smo im Marka Škugora puštali prilikom spavanja, a onda su djeca počela i sama tražiti njegove pjesme. Inače, nedavno smo se uključili u projekt Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – “Ljubav i kako ju djeca vide” na koji smo poslali Fabianov likovni uradak kojeg je on ovako opisao: “Volim mamu, tatu i seku Chiaru, i volim Marka Škugora, tamo na moru gdje je bio mrak.“, ističe pak teta Maja Latin.

Inače, Loptice su od jutra pripremale ručak za Marka, a Marko se rado odazvao pozivu i pojeo sve što su Loptice pripremile. Za kraj druženja Marko je dobio poklone kao uspomenu na ovo nezaboravno druženje s malim Lopticama.

Prigodne poklone osigurali Turistička zajednica, Grada Petrinje, Zelena kuća i A.D.P., obrt za usluge, vl. Marina Preradović Kosak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X