Izbornik
hdzsk30

Sisački HDZ slavi 30.obljetnicu osnutka stranke

SISAK – Hrvatska demokratska zajednica u Sisku slavi 30 godina postojanja ove pobjedničke, državotvorne i povijesne stranke u Hrvatskoj. Ivan Celjak, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak i zamjenik sisačko-moslavačkog župana, je istaknuo kako i mladi pripadnici organizacije, kao što je on, koji su preuzeli odgovornost za upravljanje HDZ-om, su svjesni onoga što su im u nasljeđe ostavili naši preci, ali su isto tako svjesni obaveza koje su preuzeli prema vlastitim precima i vlastitoj djeci.

„Na današnji dan prije 30 godina nekolicina hrabrih hrvatskih domoljuba, vizionara, osnivali su u tajnosti Gradsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice u obitelji, odnosno u kući obitelji Brajković. Osnivači i utemeljitelji sisačkog HDZ-a bili su ujedno osnivači i prvi zapovjednici 57.samostalnog bataljuna prve dragovoljačke postrojbe osnovane u Republici Hrvatskoj. Danas sisački HDZ prati razvoj modernog, proeuropskog, nacionalnog HDZ-a. Trenutno djelujemo u opoziciji u Gradskom vijeću, međutim to nas ne sprječava da nudimo konkretne, kvalitetne i konstruktivne prijedloge kao što je bio prošlogodišnji prijedlog projekta u okviru programa ZAŽELI“, rekao je Celjak.

Ivo Žinić, član Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i sisačko-moslavački župan je istaknuo kako je HDZ ona snaga koja vuče naprijed što će samo dodatno dokazati i pokazati u budućem razdoblju.

„Ovo je velika obljetnica i sretni smo da evo 30 godina HDZ je jedna konstanta u ovoj županiji i ovom gradu. Naravno da je tu bilo i uspona i padova. Napravili smo u zadnjih nekoliko godina jedan iskorak i mislim da smo sa mladim ljudima upravo pokazali što želimo ponuditi Sisku, neka nova rješenja, nove programe i mislim da ćemo u tome uspjeti. Dokaz tome su i neki rezultati koje smo postigli na izborima u ovoj godini. Izbori za mjesne odbore u Sisku su pokazali da je HDZ najjača snaga, pa i na izborima za Europski parlament koji su također pokazali da je HDZ vodeći ovdje“, rekao je Žinić.

Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i ministar vanjskih i europskih poslova, je istaknuo kako je tijekom 30 godina HDZ-a u Sisku bilo uspona i padova, no smatra kako sada rastu.

„Mi trebamo rasti onoliko koliko trebamo. Hrvatska zemlja je lijepa zemlja. Prije 30 godina je bilo nezamislivo da ćemo biti slobodni, suvereni i neovisni, a kamo li da ćemo danas za skoro dva mjeseca predsjedati Vijećem Europske unije. Hrvatska je postigla sve svoje vanjsko-političke ciljeve koje je zamislio i osnivač prve hrvatske moderne države, prvi hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman. Tako da se danas sjetimo i njega s ponosom, jer da nije bilo njegove ideje, njegova vodstva i hrvatskih branitelja koji su utkali svoje živote u temelje ove Domovine, ne bismo imali modernu hrvatsku državu“, rekao je Grlić Radman.

Čestitao je sisačkom HDZ-u na 30 godina postojanja. „U životu često nismo baš uvijek strpljivi. Nekad mijenjamo, odustajemo, ali ovdje ću čestitati na upornosti, na strpljivosti, jer u životu često puta izgubimo snagu, energiju ili neke vrijednosti za koje se želimo izboriti, jer mislimo da su neostvarivi. Mi smo naše ciljeve ostvarili upravo kroz ovo da Hrvatska u međunarodnoj zajednici nikada nije bolje stajala, da Hrvatska koju nam je ostavio dr.Franjo Tuđman zaslužuju da njegova pokoljenja generacija, moja djeca, naša djeca, mogu s ponosom nastaviti realizirati ideju dr.Franje Tuđmana i svih onih koji su sanjali hrvatsku državu koju danas imamo kao takvu, samo se moramo boriti za nju, za njezino blagostanje, za njezin socijalni napredak, boljitak svakog građanina Republike Hrvatske, svih Hrvata, i u Domovini, ali i u iseljeništvu“, zaključio je Grlić Radman.

Na samom kraju dodat ćemo kako su u glazbenom dijelu proslave 30.obljetnice sisačkog HDZ-a nastupile sisačke Lađarice i Ivan Novak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X