Share on facebook
Share on twitter
celjak30092020

Sisački HDZ traži smjenu Ivane Cindrić, predsjednice sisačkog Gradskog vijeća

SISAK – Na konferenciji za novinare u Sisku predsjednik sisačkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak zatražio je ostavku Ivane Cindrić, predsjednice sisačkog Gradskog vijeća zbog komentara na račun potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda na Facebooku. U samom uvodu je podsjetio kako 3.rujna Sisak slavi kao Dan hrvatskih branitelja Grada Siska.

„Samo dan ranije 2.rujna na Facebook profilu predsjednice Gradskog vijeća Ivane Cindrić napisan je izrazito uvredljiv komentar za potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, koji neću citirati, ali ću ga izreći tako da ga svi razumiju. General, muško spolovilo, general, priglupi HDZ-ovac, vršim mu veliku nuždu na čin. Nakon što je javnost saznala za komentar na Facebook profilu predsjednice Gradskog vijeća grada hrvatskih pobjeda Ivani Cindrić, predsjednica Gradskog vijeća izvijestila je javnost da joj je Facebook profil hakiran i da će prijaviti hakiranje Facebook profila policiji“, rekao je Celjak.

No dodaje kako Cindrić do danas nije prijavila hakiranje njezina Facebook profila policiji. „Mi smo pričekali otprilike 14 dana, uputili smo upit policiji je li predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić prijavila hakiranje Facebook profila i je li, kako je najavila, zatražila zaštitu od policije za sebe i svoju obitelj. Dobili smo odgovor da predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić nije samostalno pristupila u policiju i da nije prijavila hakiranje Facebook profila i da policija postupa po službenoj dužnosti“, istaknuo je Celjak.

Podsjetio je i na opravdanje Ivane Cindrić zbog čega cijeli slučaj hakiranja nije prijavila policiji. „Jučer smo imali priliku čitati na jednom portalu da je kao uvod u ovu tiskovnu konferenciju Ivana Cindrić izjavila, priznala, da ipak nije prijavila policiji hakiranje Facebook profila, a kao razlog je navela da ne želi da ju policija ispituje o svemu i svačemu. Nas zanima na što misli Ivana Cindrić kada izjavljuje da ne želi da ju policija ispituje o svemu i svačemu. Izgleda da je puno čudnih okolnosti oko ovog slučaja i da je istina duboko zakopana u gradskom sustavu, a isto tako se čini da će ta istina polako izlaziti u javnost“, kazao je Celjak.

Na kraju poručuje kako zbog svega traže ostavku Ivane Cindrić na funkciju predsjednice sisačkog Gradskog vijeća. „Nedopustivo je da predsjednica Gradskog vijeća izvijesti javnost da joj je hakiran Facebook profilu, da ne zna o kakvim se političkim igrama radi, da će prijaviti hakiranje Facebook profila policiji, i onda to ne učini, a kao razlog navede da ne želi da je policija ispituje o svemu i svačemu. Tražimo ostavku predsjednice Gradskog vijeća Ivane Cindrić, ne samo na funkciju predsjednice Gradskog vijeća, nego i na mjesto članice Gradskog vijeća Grada Siska“, rekao je Celjak koji na kraju poručuje kako je nedopustivo da se na Facebook profilu predsjednice Gradskog vijeća pišu ovakvi izrazito uvredljivi komentari koji smatra, narušavaju dostojanstvo hrvatskih branitelja i dignitet Domovinskog rata.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X