laburistisk10godina

Sisački Hrvatski laburisti slave 10.obljetnicu osnivanja

SISAK – Na današnji dan prije deset godina, 26. svibnja 2010., osnovana je sisačka gradska organizacija Hrvatskih laburista-Stranke rada. Tim povodom predsjednik sisačkih Laburista Ivan Mlinarić poslao je priopćenje.

„Tada još mahom neiskusni u aktivnoj politici, mnogi su se neovisni i pošteni građani uključili u rad Laburista kako bi svojim djelovanjem pridonijeli promjeni politike koja kroji naše živote te na taj način poboljšali kvalitetu života hrvatskih građana, prije svega radnika i svih koji žive od svoga rada. Uređeno društvo bila je zvijezda vodilja, temeljena na postulatima od kojih ni danas ne odustajemo, a to su rad, znanje, poštenje, istina i društvena pravednost. Kako se stvari nisu uvelike promijenile, posebice ako gledamo položaj radnika u društvu koje prožima korupcija, tako ni vrijednosti za koje se zalažemo nisu izgubile smisao nego su dodatni motiv za još snažnije djelovanje i sudjelovanje u političkom životu jedine nam domovine.

Na lokalnom planu, u Gradu Sisku, Laburisti su aktivno prisutno već dva mandata zaredom u Gradskom vijeću. Mnogi svjedoče tome, a i mi sami bez zadrške možemo reći kako smo bili vjerojatno najaktivniji vijećnici u tom razdoblju. Slobodno možemo reći i kako nam je iznimna čast sukreirati bolji i uređeniji Sisak na ponos svih njegovih građanki i građana, kao dio najbolje gradske vlasti od osamostaljenja Republike Hrvatske. Činimo to proaktivno od samog osnivanja prije deset godina, činit ćemo to i nadalje. Iza nas je pregršt aktivnosti i konkretnih prijedloga i rješenja kojima smo utjecali kako na transparentnost rada gradske vlasti tako i na kvalitetu života naših sugrađanki i sugrađana koji su već dobro upoznati s našim doprinosom i pronalaze u nama otvorene sugovornike i suradnike kada je potrebno doprinijeti razvoju njihovog mjesta življenja. Istaknut ćemo samo neke poput inicijative za imenovanje Trga Josipa Mađerića,  prvi park za pse u Sisku, uređenje Savske ulice, plato ispred DVD Budaševo, uređenje ceste prema igralištu NK Frankopan, spomenik hrvatskim braniteljima u Hrastelnici, dječje igralište na Trgu 22. lipnja i niz ostalih komunalnih aktivnosti kao i izmjena i dopuna gradskih akata kojima, osim svjesnih Siščanki i Siščana, svjedoče i naše stranice na društvenim mrežama na kojima se kronološki može spoznati sve što smo dosad učinili za boljitak grada Siska i njegovog uređenja.

Iako smo planirali svečanije obilježiti ovu jubilarnu, desetu obljetnicu, epidemija koronavirusa poremetila je kako živote svih nas tako i ove planove pa se stoga javnosti obraćamo putem ovog priopćenja kojim svim sisačkim laburisticama i laburistima čestitamo prvih deset godina djelovanja, zahvaljujemo na doprinosu svima koji su bili naši članovi, a radujemo se i onima koji će to tek postati i tako sudjelovati u našem radu u budućnosti. Zahvaljujemo se sugrađankama i sugrađanima na suradnji i podršci uz nadu kako će i nadalje prepoznavati naš rad te ga sukladno tome i nagraditi svojim glasovima na izborima, događaju na kojem imaju mogućnost iskoristiti svoje  demokratsko pravo sukreiranja okolnosti u kojima živimo. Mi, Laburisti, to povjerenje nikad nismo i nećemo iznevjeriti, a ovom prigodom u slavljeničkom raspoloženju svima želimo uspjeh u daljnjem djelovanju te uspješnu plovidbu kroz sve životne izazove koji su pred nama. Sretan nam deseti rođendan!“, stoji u priopćenju sisačkih Laburista kojeg potpiruje predsjednik Ivan Mlinarić.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X