zupskup19

Sjednica Županijske skupštine održana putem elektroničke pošte

SISAK – Sjednica Županijske skupštine po prvi puta je održana elektroničkim putem, a istu je vodila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. Navedenoj 19.sjednici Županijske skupštine nazočili su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom.

Na održanoj elektronskoj Sjednici sudjelovalo je 28 vijećnika. Prva i najvažnija točka Dnevnog reda bile su Izmjene i dopune Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2020.godinu. Županijska skupština prihvatila je ovu točku većinom glasova. Izmjenama i dopunama Proračuna smanjeni su rashodi poslovanja za gotovo 17 milijuna kuna, a sredstva će biti usmjerena za pomoć županijskom gospodarstvu.

Uz usvojene prijedloge izvješća, analiza i suglasnosti koje su bile dio Dnevnog reda, donesene su i Odluke o Dodjeli javnih priznanja. Naime, ove godine Sisačko-moslavačka županija će za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeliti javno priznanje Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Nikoli Perkoviću, dok će priznanje za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije biti dodijeljeno Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ , Karmen Valenta i Matiji Sloupu. Priznanje za iznimno postignuće u jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljeno Darku Sertiću.

Župan je prilikom Sjednice istaknuo važnost donošenja svih Odluka na Skupštini ali i sudjelovanja jedinica lokalne samouprave te zamolio neka svi izađu u susret ugostiteljima kako bi proširili radne površine na otvorenom te tako mogli udovoljiti uvjetima koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X