slavuljnovskanaslov

Slavulji gostovali u Novskoj

NOVSKA– Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ Petrinja – mješoviti pjevački zbor, gostovalo je u Novskoj te u Župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, u subotu 12. studenoga 2022. A.D., održalo koncert duhovne glazbe pod dirigentskim vodstvom Josipa degl’ Ivellia, uz orguljašku pratnju Nikole Sebastiana Jambrošića.

Na program su bila djela: Ludwiga van Beethovena, Juana Garcíe de Salazara, msgr. Domenica kardinala Bartoluccija, Conradina Kreutzera, SB fra Ivana Perana OFM, Mihe Demovića, Rudolfa Matza, Josipa Vrhovskoga, Patricka Doylea i Josipa degl’ Ivellija.

Uz brojnu publiku koja je sa zanimanjem pratila koncert, svom domaćinu i organizatoru koncerta župniku Krunoslavu Jurakoviću, koji je po završetku koncerta priredio i večeru za članove zbora, članovi HPD-a Slavulj predali su prigodne poklone.

Slavuljašima je čestitao i Novljanin Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koji je prijatelj Zbora već dugi niz godina.

Podsjetimo, Slavulj je 2019.g. sudjelovao u svečanosti prigodom ponovnog postavljanja spomen ploče svećeniku, pjesniku, etnologu, numizmatičaru, arheologu i povjesničaru, jednom od prvaka hrvatskog narodnog preporoda u Slavoniji, Luki Iliću Oriovčaninu, a u organizaciji Grada Novske (gradonačelnik je bio tada Marin Piletić) i Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“.

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, na čemu smo zahvalni, poručili su Slavuljaši.

 

Izvor: HPD Slavulj (Ž. Crnković)

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X