Izbornik
slavuljvirt

Slavulji u virtualnim pjevačkim probama – gdje ima volje, ima i načina

PETRINJA – U nemogućnosti održavanja redovnih pjevačkih proba u Hrvatskom domu, uvjetovanih epidemijom koronavirusa, pjevači Slavulja sa svojim dirigentom Josipom degl’ Ivellijom započeli su s pjevačkim probama putem “live streaminga”. Pjevači su “ostali doma” kao i dirigent u Zagrebu – ali povezani putem interneta.

„Partiture skladbi prethodno su nam dostavile Maja i Ines, tehničku podršku pripremili naši prijatelji pjevači s FER-a – hvala Karlu i maestru Degl’ Ivelliju – i probe su započele u našim redovnim terminima, ponedjeljkom i srijedom od 19 sati.

Dirigent svaku pjevačku dionicu (sopran, alt, tenor, bas) odsvira i otpjeva, a pjevači – svaki u svom domu – pozorno prate i pjevaju.

Do sada su održane četiri probe (11., 13., 18. i 20. svibnja) i bit će ih još. Svaku od proba pjevači Slavulja mogu uvijek poslušati, pogledati i vježbati.

Na jednoj od proba priključio nam se i naš gradonačelnik g. Darinko Dumbović koji nam je bio i ostao velika podrška u radu.

Svjesni smo da ovakav način održavanja proba ni u kojem slučaju ne može dugoročno zamijeniti zajedničke probe i neposredni kontakt pjevača i dirigenta, ali pomaže pjevačima da u ovom pripremnom razdoblju “pročitaju” partituru i  uz tonski/video zapis pjevaju i uče svoju dionicu kako bi što spremnije dočekali nastavak “pravih” zajedničkih proba“, kažu u HPD-u Slavulj.

Izvor: HPD “Slavulj” Petrinja

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X