tomislavsokol

Sokol o sankcijama Rusiji: „Ti utjecaji će se vidjeti dugoročno, kratkoročno teško da one mogu zaustaviti sukobe“

SISAK – Zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, tijekom svog današnjeg boravka u Sisku, kazao je kako je Europska unija donijela vrlo stroge i oštre sankcije koje će sigurno utjecati na rusko gospodarstvo.

„Ti utjecaji će se vidjeti dugoročno, kratkoročno teško da one mogu zaustaviti sukobe, to treba biti realan. Efekti takvih sankcija će se vidjeti kroz dulje vrijeme, kroz mjesece i godine. Ono što je tu važno da Ukrajina izdrži koliko god je dulje moguće i onda te sankcije mogu imati efekt. EU se mijenja, položaj EU u svijetu se mijenja obzirom na ovu rusku agresiju na Ukrajinu. Ja očekujem da će se Europa puno više okrenuti sebi, da će Europa puno više razmišljati o strateškoj autonomiji, o proizvodnji strateških resursa kao što su hrana, lijekovi, medicinska oprema, dakle da će se proizvodnja što više toga pokušati vratiti u Europu koliko je moguće da se bude manje ovisan o drugima. Da će se isto tako raditi na energetskoj neovisnosti, diverzificiranju izvora energije. Tu bih istaknuo izgradnju LNG terminala kao jedan vrlo dalekovidan potez hrvatske Vlade koji su mnogi u Hrvatskoj kritizirali, sada vidimo koliko nam je to važno da ukoliko se kriza i dalje produlji, mi praktični možemo kompletan uvoz plina iz Rusije supstituirati preko LNG-a. To Hrvatskoj daje energetsku sigurnost“, smatra Sokol.  Također očekuje da će države Europske unije puno više ulagati u vojsku te svoju obranu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X