sovicenaslovna060919

„Sovice“ ljetovale u Zaostrogu

PETRINJA/ZAOSTROG – Dio djece iz skupine „Sovice“ Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Petrinja, njih jedanaest, sa svojim odgojiteljicama Helenom Ilijević i Vesnom Brebrić provelo je osam nezaboravnih dana u Odmaralištu Zaostrog ŠRC Sisak d.o.o. od 26.8. do 2.9. U tom dalmatinskom mjestašcu Makarske rivijere osim prekrasnih prirodnih izvora opuštanja i zabave poput toplog kolovoškog sunca, neposredne blizine šljunčane plaže, oku ugodnih pejzaža Biokova, velebnih palmi te dojmljivih zalazaka sunca, djeca su mogla uživati i u mnoštvu ponuđenog sadržaja i različitih primjerenih aktivnosti u kojima su s radošću i velikim zanimanjem sudjelovala.

Školu plivanja, koja se održavala svakodnevno u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima, predvodio je Ivica Čudina kojega su djeca neizmjerno zavoljela, a svojim ih je trudom i beskrajnim strpljenjem obogatio novom vještinom – gotovo su sva postala plivači. Voditeljica i organizatorica cjelokupnog programa ljetovanja, Ljubica Ivšić, okupila je kvalitetno osoblje kuhara (zdrava, domaća, svježa, ukusna prehrana u neograničenim količinama kroz pet obroka dnevno), konobara Đorđa Buinca, animatora (jutarnje tjelovježbe, dnevne aktivnosti, večernji program, predstave), zdravstvenog voditelja, spremačica i ostalog pomoćnog osoblja koji su svojim ophođenjem i manirima širili obiteljski ugođaj izrazito važan i potreban djeci jer je većina njih po prvi put bila odvojena od svojih roditelja na nekoliko dana.

Poseban doživljaj ljetovanja bio je vožnja brodom do obližnjeg mjesta Gradac na poslijepodnevno kupanje. Posebnu zahvalu roditelji, „Sovice“ i njihove odgojiteljice upućuju Gradu Petrinji , gradonačelniku i saborskom zastupniku Darinku Dumboviću na novčanoj potpori troškova prijevoza. Ljetovanje u Zaostrogu zasigurno će trajno ostati pohranjeno u sjećanju „Sovica“ i njihovih odgojiteljica.

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X