Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zlatnalipatuhljanaslov

Srebrna plaketa za Mješoviti zbor HPD-a „Slavulj“ na ovogodišnjoj, virtualnoj Zlatnoj lipi Tuhlja

TUHELJ/ PETRINJA – Mješoviti zbor HPD-a “Slavulj” s dirigentom Josipom degl’ Ivelliom ove subote, 14. studenog 2020. sudjelovao je u programu Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova 11. Zlatna lipa Tuhlja 2020. i osvojio Srebrnu plaketu.

Pod motom „Cum cantu populorum unio – u pjesmi su narodi ujedinjeni“, natjecanje je ove godine, u organizaciji KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj, održano virtualno, temeljem audio/video snimki koje su svi sudionici poslali na natjecanje. U programu je sudjelovalo 12 zborova/ansambala, od toga 11 u natjecateljskom dijelu.

Petrinjski „Slavulj“ predstavio se sa sljedećim programom:

  1. xxx/obr. Josip degl’ Ivellio: SIVA MAGLO
  2. Krešimir Magdić/tekst: Slavko Govorčin: SUŠNA ZIKVA NA ŠKOLJU (solo : Maja Ostojić)
  3. Emil Cossetto/tekst: Anđela Vokaun-Dokmanović: JENA POPEVKICA MALA

Stručni ocjenjivački odbor u sastavu: Goran Jerković, Marija Ramljak, Robert Homen, Armando Slaviček, dodijelio je Mješovitom zboru HPD-a“Slavulj“ Srebrnu plaketu. Grand prix 11. po redu „Zlatne lipe Tuhlja“ osvojio je Akademski muški zbor FER-a Zagreb (kojim također ravna maestro Josip degl’ Ivellio).

„Zasluženo smo osvojili srebro – ponosni smo i sretni jer smo usprkos novonastaloj situaciji uspjeli održati i probe i virtualne nastupe“, poručuju Slavuljaši. Čestitamo im na još jednom uspjehu!

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X