epas 1

Srednja škola Petrinja – Ambasadori juniori Europskog parlamenta u Kući Europe

Ambasadori juniori iz Srednje škole Petrinje bili su posebni gosti i moderatori na seminaru za sve škole uključene u EPAS program.

Nakon uvodnog pozdrava voditeljice Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violete Staničić i posebne pohvale upućene grupi za izvrstan rad u izvanrednim okolnostima. Grupu sačinjavaju Tara Kokan, Katarina Širić, Lukša Petrović, Chiara Ramušćak, Marta Bjelopavlović i Iva Šimić, a razgovarali su sa zastupnikom Karlom Resslerom o radu u Europskom parlamentu, hrvatskoj i europskoj politici, ali i svemu onome što danas muči mlade.

Uslijedio je razgovor s profesorom na Fakultetu političkih znanosti Igorom Vidačkom, s kojim su sudionici seminara razgovarali o tome kako mladima približiti Europsku uniju, a Martu Bjelopavlović zanimalo je misli li da su mladi danas nedovoljno zainteresirani za politiku te kako bi ih motivirao da se uključe.

Nakon jednominutnih govora svih škola uključenih u program, ambasadori Srednje škole Petrinja svoj su rad u EPAS programu predstavili videouratkom kojeg možete pogledati na POVEZNICI. Dodajmo i to kako su o postignućima grupe s koordinatorom programa Markom Bokom, razgovarale Iva Šimić i voditeljica skupine Ozana Krovinović Šalić.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X