Izbornik
vjolimp2020

Srednja škola Petrinja druga na Vjeronaučnoj olimpijadi

SISAK – U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola, takozvana „Vjeronaučna olimpijada“. Na početku sve natjecatelje i njihove mentore pozdravili su ravnateljica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Željka Birač, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije sestra Smilja Čirko i predsjednica povjerenstva natjecanja vjeroučiteljica Đurđica Friš.

Ohrabrivši okupljene ekipe i zaželjevši im puno uspjeha i Božjeg blagoslova sestra Smilja je rekla kako je tema ovogodišnje olimpijade, sveti Vinko Paulski, pokazatelj koliko je Katolička Crkva bogata velikanima duha.

„Sv. Vinko Paulski kao da je živio nekoliko života, po djelima koje je iza sebe ostavio. Kao apostol milosrdne ljubavi u svojoj duhovnosti nastojao je gledati konkretnog čovjeka, ljubiti Boga kao Isus, osobito siromahe iz ljubavi prema Bogu. Vjerujem da je ova građa u nama još više probudila osjećaj i otvorila nam oči da vidimo potrebe ljudi koji žive u našem susjedstvu, a nemaju dovoljno materijalnih dobara za život. Još više nas je oraspoložila da možemo dobro razlučivati što je čovjeku potrebno da bude sretan i koje to vrijednosti trebamo usvojiti kao ljudi, vjernici, kršćani i katolici koji vole Boga, svoje bližnje i svoju domovinu i da to provodimo u život“, poručila je sestra Smilja.

Ove godine na olimpijadi se okupilo 13 ekipa iz osnovnih i 8 ekipa iz srednjih škola s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovna škola „Braća Ribar“ iz Siska, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovna škola „Antun Klasinc“ iz Lasinje, a treće Osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Sisak, drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Petrinja, a treće mjesto Ekonomske škole iz Siska.

Foto: Sisačka biskupija

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X