Izbornik
SMŽ LJETOVANJE ŠKOLARACA

Srednjoškolci s područja SMŽ na besplatnom ljetnom kampu u Mađarskoj

U jutarnjim satima petrinjski i sisački srednjoškolci krenuli su u ljetni kamp u Mađarsku. Učenice i učenici  Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, njih 42 i 3 pratitelja, prva su skupina koja se zaputila na ljetovanje u Mađarsku gdje će provesti 8 dana. – priopćila je Županija.

Ova aktivnost rezultat je jako dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i Mađarske Vlade koja je osigurala ljetni kamp za oko stotinjak djece srednjih škola u dva termina od 18. do 25 srpnja i od 25. do 31. srpnja 2022. godine.

Djeca će biti smještena u hotelu pokraj jezera Velence sa svim sadržajima od bazena, jacuzzi, sauna, a mađarski prijatelji osigurat će im raznolik kulturni i zabavni sadržaj. Na programu je izlet u Pečuh gdje će posjetiti  Hrvatski dom i razgledati grad, izlet u Tihany gdje će uz ostalo posjetiti Benediktinski samostan i Centar za posjetitelje, izlet u Szẻkesfehẻrvẚr gdje će razgledati dvorac Bory, muzej Svetog Stjepana i mnoge druge znamenitosti.

Drugu skupinu, u terminu od 25. do 31. srpnja, čine učenice i učenici Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednje škole Topusko.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo što i srednjoškolci s područja Županije imaju mogućnost besplatnog ljetovanja baš kao što je to bilo i za osnovnoškolce koji u ovom periodu borave u Splitu, „Besplatni ljetni kamp u Mađarskoj izvrsna je nagrada našim srednjoškolcima koji su postigli jako dobre rezultate tijekom školovanja, a koji su predloženi od strane svojih profesora. Vidimo da, kao što je organiziran odličan program u Splitu, isto tako je i u Mađarskoj, te će naši učenici zasigurno kući ponijeti lijepe uspomene“.  – stoji u priopćenju Županije.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X