Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
JVP Grada Zagreba na intervenciji

Stotinjak vatrogasaca angažirano u Sisačko-moslavačkoj županiji

PETRINJA/GLINA/SISAK – Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do 27. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovao 10281 vatrogasac s 2717 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11629 intervencija.

Na području Vatrogasno operativne zone Petrinja angažirano je 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila, a evidentirana je 31 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija, i to Vatrogasne zajednice županija Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirana su 44 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska i VZG Popovače, a zabilježene su 32 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima za 27. siječanj 2021. godine ukupno su angažirana 103 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirano je 70 vatrogasnih intervencija.

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X