foi kolaz PITUP

Studij Poslovne informatike u Sisku, Varaždinu, Zaboku i Križevcima – prilagođen tržištu rada, ali i studentima

Ovaj ti fakultet omogućava da studiraš na stručnom studiju poslovne informatike u čak četiri grada kontinentalne Hrvatske

U potpunosti prilagođen online izvođenju nastave, na vlastitoj infrastrukturi i u suradnji s poslodavcima u obližnjim tehnološkim parkovima i poduzetničkim inkubatorima, Fakultet organizacije i informatike je svoj stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u potpunosti prilagodio današnjim potrebama studenata, ali i tržišta rada! Studentima ovog studija poslodavci nude zaposlenje prije završetka studija i natprosječne plaće!

 Trogodišnji stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, koji već nekoliko godina vrlo uspješno provodi varaždinski Fakultet organizacije i informatike, kao etablirana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u području visokog obrazovanja u polju informacijskih znanosti, u potpunosti je prilagođen potrebama današnjih studenata, a naročito onih koji su već u radnom odnosu i žele unaprijediti svoja znanja i vještine.

Stručni studij u Sisku, Varaždinu,  Zaboku i Križevcima

Stručni prvostupnik poslovne informatike zvanje je koje je moguće steći u čak četiri grada središnje i sjeverozapadne Hrvatske – Sisku, Varaždinu,  Zaboku i Križevcima, što uvelike olakšava pohađanje nastave, ali i znatno smanjuje troškove studiranja za mnoge studente koji žive u spomenutim gradovima i okolici.

Zašto PITUP?

  • Visoka zapošljivost u struci

U fokusu stručnog studija je praktični dio nastave, a ovaj konkretno osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem digitalnih tehnologija, ali omogućuje poznavanje i razumijevanje pojedinih ekonomskih metoda te metoda razvoja informacijskih sustava, što čini dobar preduvjet za brzo napredovanje u karijeri. Poslodavci ističu da su, osim tehničkih vještina poput poznavanja i korištenja informacijske tehnologije, u poslovanju naročito važne i generičke kompetencije, poput sposobnosti prilagodbe i uspješnog savladavanja svih poslovnih izazova. Ta kombinacija znanja, vještina i kompetencija studenata FOI-ja prepoznata je i kod poslodavaca, stoga više od 80 posto polaznika pronalazi posao u struci odmah po završetku studija.

  • Natprosječne plaće

Obzirom na brzinu razvoja tehnologije i svega što nosi digitalna transformacija, informatičari su najtraženija ‘radna snaga’ kako na svjetskom, tako i na domaćem tržištu rada. To im omogućava brzorastuću karijeru, a s time i natprosječna primanja. Prema podacima koje FOI prikuplja od svojih bivših studenata, plaće informatičara na samom početku radnog odnosa dosežu i do 10 tisuća kuna neto mjesečno, što kroz nekoliko godina znači daleko natprosječna primanja u Hrvatskoj.

  • Inovativnost u poučavanju i vlastita (online) obrazovna infrastruktura

Učenje temeljeno na radu (engl. work-based learning) i učenje temeljeno na rješavanju problema (engl. problem-based learning) s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema ključne su metode u izvođenju preddiplomskog stručnog studija. U nastavu je uključen veliki broj stručnjaka iz IT prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces prenose svoja znanja i iskustva studentima. Kao informatički fakultet, FOI je se vrlo brzo i efikasno prilagodio online nastavi, što uvelike olakšava vlastita online infrastruktura (sustav za e-učenje elf.foi.hr, planer studija i sl). Time su zadovoljni i studenti, koji su pokazali da su u cjelini zadovoljni izvedbom online nastave na predmetima svih studija na FOI-ju.

Graf 1. Rezultati ankete provedene među studentima FOI-ja u travnju 2020. (distribucija odgovora za iskaz „U cjelini, koliko ste zadovoljni online nastavom predmeta“)

  • Povezanost s poslodavcima i višestruke mogućnosti stipendiranja

FOI je među prvim fakultetima u Hrvatskoj shvatio da je povezanost s poslodavcima i njihovo uključivanje u redovni proces nastave ključan za pripremu studenata za uspješan start karijere već za vrijeme studentskih dana. Samo u sustavu stručne prakse, koja je obavezna na ovom studiju, FOI ima bazu od gotovo 550 poduzeća iz cijele Hrvatske, a u svim gradovima studij se izvodi u suradnji i u neposrednoj blizini tehnoloških parkova i poduzetničkih inkubatora, što znači direktno zaposlenje odmah po završetku obavezne stručne prakse na zadnjoj godini studija. Većina njih studentima nudi i mogućnost stipendiranja, a poseban fond za STEM stipendije osigurava i država.

  • Prilagođenost drugim obavezama studenata

Studij je maksimalno prilagođen zaposlenima uz maksimalnu fleksibilnost u planiranju izvođenja predavanja, vježbi, ispitnih rokova te konzultacija vezanih na studiranje. Nastava za izvanredne studente održava se radnim danom u poslijepodnevnim satima.

PR Odjel FOI

SPONZORIRANI ČLANAK

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X