Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Miroslav_Vukovic-750x350

Sudionici u tri prometne nesreće pobjegli s mjesta događaja

PETRINJA – Od ukupno 13 prometnih nesreća, koliko ih se dogodilo tijekom mjeseca siječnja na petrinjskim prometnicama, u tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja, jedan počinitelj je pronađen naknadno, dok Policija za dva počinitelja i dalje traga te provodi policijske izvide, rekao je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Tako da apeliramo na građane, sudionike u prometu i svjedoke, ako ima nekoga da je vidio prometnu nesreću, da je netko nekoga udario ili oštetio, ne mora se predstaviti imenom i prezimenom, može ostaviti na papiriću poruku da mi kasnije imamo trag od kuda početi da bi pronašli počinitelja“, rekao je Vuković.

Podsjeća i na novčane te zatvorske kazne za one koji počine prometnu nesreću, a napuste mjesto događaja iste. „Mjesto napuštanja događaja prometne nesreće sa materijalnom štetom, kazna se kreće od 3000 do 7000 kuna, tko ne ostane na licu mjesta događaja prometne nesreće ili ne popuni europsko izvješće o prometnoj nesreći, ili ne razmijeni podatke o sebi i o svom vozilu sa drugom oštećenom stranom. Dok za prometne nesreće u kojoj je netko izgubio život ili je teže ozlijeđen, a napusti mjesto prometne nesreće, kazne su od 10 000 do 20 000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana“, podsjeća Vuković.

Dolaskom ljepšeg vremena, Vuković je podsjetio kako na prometnicama možemo očekivati sve veći broj vozača mopeda, motocikala i bicikala. „Lijepo vrijeme mami vozače mopeda, motocikala i bicikala. Apeliram na sudionike u prometu da obrate pozornost na kategoriju vozača mopeda, motocikala i bicikala. Ceste su još uvijek masne i pune kamenčića od sipanja sipine. Skrećem pozornost i vozačima mopeda, motocikala da pripaze na svoju brzinu, uvjete na cestama i sve ostale sudionike u prometu da ne bi došlo do nekih neželjenih posljedica“, dodao je Vuković.

Stoga je pozvao još jednom vozače drugih vozila da budu posebno oprezni prilikom prestrojavanja, skretanja na raskrižjima, a motocikliste je pozvao na poštivanje dopuštenih brzina kretanja i korištenje zaštitne kacige.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X