kolapjani2

Sve je spremno za 15.Susret klapa u Sisku

SISAK – Sisačke klape Kolapjanke i Kolapjani i ove godine organiziraju Susret klapa u Sisku. Ova već tradicionalna manifestacija bit će održana u nedjelju 4.rujna s početkom u 19 sati i 30 minuta uz sisački Stari grad. Kako nam je potvrdio Dragutin Habulin, član klape Kolapjani, sve je spremno za ovaj već tradicionalni glazbeni događaj na kojem će nastupiti devet klapa.

„Nastupit će ženske i muške klape, kao što sam i rekao sve skupa devet klapa. Dolaze nam od ženskih klapa klape Armorin, Cesarice i Lađarice te muške klape Stine, Bošket, Poj i Bistrica. Nastupit će naravno i domaćini susreta, Kolapjanke i Kolapjani. Kao i svake godine na programu će se naći tradicionalne klapske pjesme, bit će tu i izvornih napjeva, ali i obrade popularnih pjesama koje će klape izvesti u klapskoj obradi. To je jedna kombinacija programa koji je uvijek zanimljiv publici“, rekao je Habulin.

Već je poznato da naša publika voli klapsku pjesmu, što potvrđuje i velika posjećenost klapskih koncerata, a posebice Susreta klapa u Sisku koji je postao tradicija. „Mi smo stvarno sretni što smo uspjeli održati ovaj jedan kontinuitet i što se ove godine po 15.put održava Susret klapa na kojima je kroz sve ove godine nastupilo jako puno klapa iz cijele Hrvatske. Ovim putem pozdravljamo sve naše dosadašnje i buduće sudionike koji će dolaziti na Susret klapa. Moram, neskromno reći, da klape vole doći u Sisak, klape prepoznaju taj jedan odličan topli prijem sisačke publike i uvijek nam se pojedine klape koje zovemo rado i vraćaju“, otkriva nam Habulin.

Odmah nakon Susreta klapa u Sisku, Kolapjanke i Kolapjane očekuje niz obaveza. „Koristim priliku pa ću najaviti naše gostovanje 10.rujna kada naša klapa Kolapjani nastupa na 21.Međunarodnom festivalu klapa u Crnoj Gori čemu se jako veselimo, a naše Kolapjanke tijekom rujna snimaju novi spot za pjesmu „Široka je Moslavina“ i moram naglasiti da predstavljaju Sisačko-moslavačku županiju na državnom natjecanju malih vokalnih sastava 22.i 23.listopada u Koprivnici. To je onako ukratko, mi imamo dosta još aktivnosti koje slijede nakon Susreta klapa, a o kojima ćemo javnost informirati naknadno“, rekao nam je Habulin.

Dodat ćemo samo na kraju kako ulaznice za 15.Suret klapa u Sisku možete nabaviti, po cijeni od 40 kuna, u Knjižari i papirnici AMK u Sisku.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X