Izbornik
kukupred

Sve je spremno za koncert „Zoran pjeva Arsena“

SISAK – U sisačkom Domu INA Rafinerije nafte u petak 13.prosinca s početkom u 20 sati Zoran Predin u pratnji Damir Kukuruzović Django group održat će koncert pod nazivom „Zoran pjeva Arsena“. Tom će prilikom predstaviti istoimeni, najprodavaniji album u ovoj godini te izvesti najpoznatije skladbe najizvođenijeg autora Arsena Dedića.

Što nas očekuje na koncertu, otkriva nam Damir Kukuruzović. „Mi ćemo predstaviti najpoznatija djela Arsena Dedića koje pjeva Zoran Predin, koje je Zoran izabrao i koje smo snimili u jednom novom aranžmanu, u swingu i jazzu. Tako da će publika, a i mlada publika, će upoznati neke Arsenove kompozicije na jedan drugačiji način nego što ga već poznaju“, rekao nam je Kukuruzović.

Ujedno nam otkriva kako je došlo uopće do stvaranja albuma „Zoran pjeva Arsena“. „Moram priznati da je tu cijelu ideju oko albuma osmislio Zoran. Ja ne mogu reći da sam poznavao Arsena tako dobro kao što je to znao Zoran. Mislim da je bilo teško odabrati od puno Arsenovih dobrih kompozicija što ćemo staviti u swing, međutim mislim da je to vrlo vješto on napravio. Mi smo dali jedno novo ruho tome i ispalo je dobro, jedan od najprodavanijih albuma u regiji ove godine“, ističe Kukuruzović te dodaje kako su nakon izdavanja albuma imali koncertnu turneju tijekom cijele ove godine te su svi koncert i bili rasprodani.

Na pitanje kakve su reakcija publike na nove aranžmane i tko najviše posjećuje koncerte „Zoran pjeva Arsena“, Kukuruzović kroz smijeh kaže kako te neke statističke podatke najviše vodi Zoran Predin. „Ja mislim da te podatke uvijek ima Zoran Predin. On uvijek kaže da u publici ima 90 posto žena, ja ne znam. Sviram jednako za sve. Mislim da je publici na jedan način ponovno približena ovakva glazba, zato što od cijele karijere Arsena Dedića, Predin je izabrao kompozicije i neke pjesme iz arhive, ponovno ih je servirao. Zbog toga na tim koncertima zna biti vrlo dirljivo kada cijela dvorana zna s nama pjevati ili kada već na samom startu po nekom refrenu kada počnemo svirati, nagrade nas pljeskom. To me jako veseli da je tako“, ističe Kukuruzović.

Kazao je kako ga veseli što će jedan ovakav koncert upravo održati u Sisku, a tijekom ove godine obišli su brojne gradove u Hrvatskoj, kao i susjednim zemljama. „Cijeli projekt nije stajao cijelu godinu, obišli smo sva veća mjesta i mislim da odmah nakon Nove godine ćemo nastaviti dalje. Mislim da je ovo toliko dobro osmišljen program sada i prihvaćen da ga možemo svirati dok god budemo imali snage, volje i želje i ako nas zdravlje posluži da to možemo svirati zajedno“, ističe Kukuruzović.

Na samom kraju pozvao je sve na koncert „Zoran pjeva Arsena“ koji će biti održan u petak 13.prosinca s početkom u 20 sati u Domu INA Rafinerije nafte Sisak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X