Svečanom mimohodu iz Mošćenice pridružio se i Branko Šubić Svečanom mimohodu iz Mošćenice pridružio se i Branko Šubić
MOŠĆENICA – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Klub Mošćenica, i ove godine je organizirala „Svečani mimohod“ povodom 5.kolovoza,... Svečanom mimohodu iz Mošćenice pridružio se i Branko Šubić

[g-carousel gid=”21558″ height=”100″ per_time=”4″]

MOŠĆENICA – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Klub Mošćenica, i ove godine je organizirala „Svečani mimohod“ povodom 5.kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26.obljetnice ZNG-a Petrinja. Mimohod je krenuo iz Mošćenice prema središnjem spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

mimmoscesubtekst3

Mimohod je i ove godine okupio više od 200 sudionika koji su se prvo okupili u dvorištu škole u Mošćenici, a prva postaja ovog mimohoda bila je kapela Svetog Jakova gdje su zapaljene svijeće te je održana kratka molitva koju je predvodio župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg Josip Karas. Prije dolaska na Senjak, sudionici mimohoda zastali su i kod spomen obilježja pukovniku Predragu Matanoviću gdje su također zapaljene svijeće.

Mimohodu iz Mošćenice pridružio se i Branko Šubić koji je na put prema Petrinji krenuo iz Vukovara 1.kolovoza ove godine i tako prehodao više od 250 kilometara. Otkrio nam je što ga je motiviralo na ovaj pothvat prepješačiti toliki put.

mimmoscesubtekst2

„Prvo i osnovno me motiviralo to da se ne zaboravi, pod tim geslom sam i nastupio, da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote za državu, da se to nikada ne smije zaboraviti. Uspio sam izdržati bez obzira na temperature, nije bilo lako, ali evo, tu sam. Najveći poticaj u svemu tome mi je upravo bio ovaj dolazak u Petrinju“, rekao je Šubić i dodaje kako je imao veliku podršku tijekom cijelog puta.

mimmoscesubtekst

„Ja kada sam radio ovu akciju onda sam išao s time da pokažemo da se ne zaboravi. Radio sam u suradnji s medijima, imamo sve foto dokumentirano i kod sve i jednog spomenika na mojoj ruti, stali smo i zapalio sam svijeću. Isto tako, na mojoj stranici dečki su svakodnevno po nekoliko puta objavljivali postove za koje mogu biti sretan jer vidim da se neće zaboraviti, zato što svaki post ima minimalno tisuću pregleda i lajkova. Ja sam presretan“, rekao je Šubić.

Šubić je tako kroz pet ultramatarona prohodao ukupno 252 kilometra od Vukovara do Petrinje, napravio više od 400 tisuća koraka, i tako je pješačio u prosjeku 50 kilometara dnevno.

mimmoscesubtekst4

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.