Izbornik
umicevicdumbovic20go

„Svi trebamo jedni druge obnavljati dobrotom, ljubavlju, istinom i pravdom božjom“

PETRINJA – Povodom Božića i Nove godine kojeg idućeg tjedna slave vjernici koji ove blagdane slave prema julijanskom kalendaru, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja Grada Ivana Kordić primili su u Uredu gradonačelnika petrinjskog paroha Sašu Umičevića.

Paroh Umičević se zahvalio na prijemu te je još jednom poželio svim sugrađanima mir, ljubav i sreću te blagostanje, razumijevanje i uzajamno praštanje u ove dane. „Nalazimo se u razdoblju između dva Božića, onih koji slave Božić prema gregorijanskom kalendaru su u poslijeprazničnom razdoblju, oni koji slave Božić prema julijanskom kalendaru su u predprazničnom razdoblju. U svakom slučaju i jedne i druge sin Božji svojim rođenjem podsjeća da bismo svi trebali jedni druge i sami sebe i svu prirodu koju nam je Bog podario na upravljanje, neprestano obnavljati dobrotom, ljubavlju, istinom i pravdom božjom da bismo mi sami i sva tvorevina božja bila po mjeri Boga i čovjeka“, rekao je uvodno Umičević.

Dodaje kako se od nas očekuje da kao božja djeca volimo jedni druge, bez razlike i bez izuzetaka. „I ako bismo trebali živjeti tijekom cijele godine u toj božićnoj radosti, zbog tih svakodnevnih briga i strke, često zaboravljamo na one koje su mnogi zaboravili pa je Božić baš i vrijeme kada se trebamo sjetiti jedni drugih, ali i onih koje su mnogi zaboravili, bolesnih, siromašnih, gladnih, žednih, obespravljenih i obeshrabrenih. Kada pružimo ruku jedni drugima, a pogotovo kada pružamo ruku ljubavi i milosrđa, onim najpotrebitijima, i njima poručujemo da nikada ne gubimo nadu u ljubav božju“, dodaje Umičević.

Zahvalio se petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću na podršci koju je pružao pravoslavnim vjernicima prethodnih godina, kao što vjeruje da će ta podrška biti i nastavljena. „Ostvarili smo velike stvari, velike rezultate ne samo na korist pravoslavnih vjernika, nego i naše Petrinje koju svi doživljavamo kao svoju. Zgrada Parohije je bila u teškom stanju, zahvaljujući vašoj pomoći zgrada je dobila onaj svoj izvorni sjaj i više ne narušava izgled centra Petrinje već ja mislim da i krasi. Isto tako ono što je najvažnije za duhovni život vjernika, to je prostor u kojem se taj narod može moliti, dolaziti na službe božje, mi smo sada u fazi izgradnje crkve Svetog Spiridona i ostajući u nadi da ćemo kroz koju godinu i stati pod kupolu i krov te nove crkve“, zaključio je Umičević koji je istaknuo i pozvao na daljnju suradnju sa Gradom Petrinja.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović također je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku i mogućnost primiti petrinjskog paroha u svom Uredu. „Grad Petrinja i ja kao gradonačelnik nastojimo uvijek da u ovim danima damo poruku ljubavi, mira, blagostanja i svega onoga što naši građani, naši vjernici koji su bez razlike bilo kojeg vjerskog, političkog ili društvenog opredjeljenja, traže ustvari tu određenu stabilnost. Mi s vama imamo vrlo dobre odnose, znamo da imate za početak projekata koji su bili vezani za vašu Parohiju koju smo uspjeli ovih zadnjih godina urediti, koja je u strogom centru grada. Znamo da radite novu crkvu i da ćemo svi zajedničkim radom dati sve od sebe kako bi ono što je izuzetno važno, svi pravoslavni vjernici imali tu svoju vjersku, duhovnu baštinu koju su kroz povijest baštinili u Petrinji. Ja kao gradonačelnik ću uvijek biti prema vama otvoren i da tim zajedničkim radom možemo biti jamstvo boljeg života za sve generacije koje dolaze“, istaknuo je Dumbović koji je na kraju parohu Umičeviću, ali i svim pravoslavnim vjernicima čestitao nadolazeći Božić tradicionalnim pozdravom: „Mir Božji, Hristos se rodi!“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X