svjetlo598dusa

„Svjetlo za 598 duša“, 598 lampiona, 28 baklji

PETRINJA – Obilježavanje rujanskih Dana sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu, te razaranja našeg grada u rujnu 1991.godine nastavljeni su programom „Svjetlo za 598“ duša kojeg je organizirala Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

„Priključili smo se našim Danima sjećanja zajedno sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje. Cilj našeg programa je da zapalimo 598 lampiona za sve naše poginule s našeg područja, 598 svijeća za 598 izgubljenih života, da se prisjetimo njihovog doprinosa za našu slobodu, za našu Petrinju jer oni ne smiju biti zaboravljeni, što je nažalost u zadnje vrijeme često da se branitelji i civili koji su poginuli u Domovinskom ratu zaboravljaju i mi na ovaj način želimo se prisjetiti i odati veliku počast svima koji su dali svoje živote za našu slobodnu domovinu Hrvatsku“, rekla nam je Božena Mikulić, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Njihov program podržali su i brojni prijatelji Udruge. „Zajedno na našem programu imamo jako dobru suradnju sa Moto klubom Petrinja, sa našim bajkerima. Za naš program dobili smo i baklje od Bad blue boysa iz Petrinje, pomogli su nam oko tog programa također, tako da su oni uvijek sa mnom u svim mojim programima i to mi je nešto predivno. Volim takvu suradnju“, dodala je Mikulić.

Zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr.Viktorija Kaleb je ponovila kako je Petrinja bila najveće stratiše u našoj županiji jer je tako mali grad dao veliki broj žrtava u Domovinskom ratu. „Mladi, djeca poginulih hrvatskih branitelja svake godine se na jedan vrlo dostojanstven i lijep način se sjete. Teško je uistinu reći nešto novo, a da to zvuči zahvalnost i da je nešto lijepo i da može odraziti jačinu žrtve koju su oni dali. Sve što kažemo to su nekako floskule koje svi ponavljaju, nema veće žrtve nego dati svoj život, ali to je nažalost tako, osim te ljudske riječi hvala mi nemamo veću i jaču riječ koja bi izrazila tu zahvalnost. Razmišljajući malo večeras o njima, pali su oni i postali su simboli, a simbol je bitan, postali su spomenici na događanja, na povijest, a spomenik upozorava“, rekla je dr.Kaleb i dodaje kako su oni bili jedina generacija koja je uspjela stvoriti našu državu, a govoreći upravo o državi, apelirala je da malo više gleda kada su ovakvi dani prema Petrinji, jer ističe, Petrinja je to zaslužila.

Osim 598 upaljenih lampiona za 598 izgubljenih života hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu, sudionici ovog programa zapalili su i 28 baklji, kao znak 28.obljetnice od tih krvavih dana za našu domovinu.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X