tihomirbabichgkzksk

Tihomir Babić novi predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak

SISAK – Na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak kao i za predsjednika ovog Gospodarskog vijeća izabran je Tihomir Babić iz tvrtke Pounje d.d.iz Hrvatske Kostajnice, dok je za njegovog zamjenika izabran Miljenko Rospaher iz tvrtke Gavrilović d.o.o.iz Petrinje.

Babić se na samom početku zahvalio članovima Gospodarskog vijeća što su mu ukazali povjerenje te ga izabrali za novog predsjednika Gospodarskog vijeća i novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak. „Znači ja sam dugogodišnji direktor u Pounju d.d.iz Hrvatske Kostajnice u našoj poznatoj modnoj tvrtki na području noćnoga i dnevnoga rublja, a član sam Gospodarskog vijeća više od 20 godina Županijske komore Sisak i član sam Udruženja tekstila pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu“, rekao je uvodno Babić o sebi.

Ujedno nam je odgovorio na pitanje što ovaj izbor znači za njega. „Prvenstveno bih rekao da je to na neki način, nakon 20 godina rada u Gospodarskom vijeću, priznanje i meni osobno i mom profesionalnom radu u Vijeću i kao direktoru Pounja. S druge strane, to predstavlja izazov jer mislim da čovjek ulazi u neke godine kada počinje šire i društveno razmišljati pored vlastitih profesionalnih karijera, a kao što sam rekao, svako povjerenje obvezuje, tako i svaka funkcija obavezuje i predstavlja nove obaveze“, rekao je Babić.

Najavljuje koji su ciljevi njegovog novog mandata od četiri godine. „Ja sam u uvodnom dijelu istaknuo izazove koji nas čekaju u budućnosti u sljedećem mandatu, to su moji osobni izazovi koje vidim. Prvenstveno u demografskim problemima koji su zahvaliti našu županiju, zatim najvažnije za gospodarstvenike makroekonomska politika koja utječe na naše poslovanje gospodarstvenika, s naglaskom na uvođenje eura te daljnju monetarnu i fiskalnu politiku. Također vidim tu digitalizaciju, to jest implementaciju 5G mreže kao preduvjeta na naše konkurentnosti, zatim sustava odgoja i obrazovanja za buduća zanimanja koja ćemo trebati za 5 do 20 godina. Kao jedan od uvjeta za zadržavanje stanovništva na ovim prostorima, podizanje kvalitete života u našim jedinicama lokalne samouprave, znači u našim općinama i gradovima“, rekao je Babić.

Nakon 18 godina predsjedanja Gospodarskim vijećem i 12 godina predsjedanja Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Sisak, s te funkcije odlazi Boris Mesarić koji se osvrnuo na svoj mandat.

„Moram reći da sam zadovoljan. Prošli smo puno turbulentnih vremena kako u samoj Komori tako i turbulentnih vremena što se tiče naših gospodarstvenika. Naravno uvijek se može napraviti puno više, ali mislim da smo ipak zadovoljili sa svojim obavezama koje smo imali prema našim članicama i prema našim gospodarstvenicima, da smo im uvijek bili na raspolaganju, da smo i rješavali neke velike probleme i da smo za pravo postigli i uspjeh u tome“, rekao je Mesarić te podsjeća kako je Komora u proteklom razdoblju ostala bez više od 50 posto svog budžeta nakon što su velikim tvrtkama ukinuli brojne doprinose. Suradnju sa lokalnom zajednicom je ocijenio i više nego dobrom, a sve to s ciljem unaprijeđenija gospodarstva.

„Brojke su nažalost neumoljive. Koliko god mi govorimo o situaciji i razvoju naše županije, ona ima nažalost pod navodnicima jedan hendikep što se Hrvatske tiče,a to je da smo mi proizvodna i izvozna županija. Nažalost kada gledate Grad Zagreb koji ima najbolje pokazatelje, ali kada vi gledate u Zagrebu omjer uvoza i izvoza onda će vam sve biti jasno. Kod nas to nije slučaj. Naše tvrtke su proizvodne, su izvozne, naše tvrtke se susreću sa konkurencijom izvan granica jer to se u kemijskoj industriji kod Petrokemije osjeti, tu je naša prehrambena industrija. Činjenica je da idemo naprijed i činjenica je da nismo najgori“, rekao je Mesarić.

Na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak, usvojeno je izvješće o provedenom izboru članova ovog vijeća, usvojen je Poslovnik vijeća te plan rada Županijske komore Sisak u 2020.godini.

Dodat ćemo na kraju kako su novi članovi Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Sisak : Tihomir Babić (Pounje d.d.Hrvatska Kostajnica-predsjednik), Miljenko Rospaher (Gavrilović d.o.o.Petrinja-zamjenik), Željko Mirosavljević (Korina proizvodnja d.o.o.Novska), Vesna Butorac (Mlin i pekare d.o.o.Sisak), Marijan Vukelić (MMM Vukelić d.o.o.Brestača), Mladen Galeković (PPS Majur d.o.o.Majur), Davor Žmegač (Petrokemija d.d.Kutina), Vladimir Fresi (Lipovica d.o.o.Popovača), Ivan Brkić (SELK d.d.Kutina), Krste Tomislav Jaram (Lonia d.d.Kutina) i Darko Majić (Auto promet Sisak d.o.o.Sisak).

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X