vukovićtekst

Tijekom mjeseca srpnja na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca srpnja ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, isto koliko i u srpnju lani, kazao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama ove godine smo imali dvije prometne nesreće, lani osam. S materijalnom štetom smo ove godine imali 11 prometnih nesreća, lani četiri. S poginulom osobom ove godine u mjesecu srpnju nismo imali prometnih nesreća, dok smo prošle godine imali jednu prometnu nesreću s poginulom osobom. Teško tjelesno ozlijeđenih osoba ove godine u srpnju nismo imali, lakše ozlijeđenih osobama smo imali tri“, otkrio nam je Vuković.

Pod utjecajem alkohola dogodilo se šest prometnih nesreća. „Ugrožen dan je bila subota kada su se dogodile četiri prometne nesreće. Ugroženo vrijeme je bilo između 16 i 18, 18 i 20 i 20 do 22 sata sa tri prometne nesreće. Kada to gledamo po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao slijetanje vozila sa kolnika, ukupno šest prometnih nesreća, a kada gledamo po okolnostima prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo zbog nepropisnog kretanja na kolniku, pet prometnih nesreća“, dodaje Vuković.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se u Ulici Gromova i  Ulici Stjepana Radića. „Starosna struktura počinitelja prometnih nesreća u mjesecu srpnju imali smo najviše prometnih nesreća gdje su počinitelji bili u starosnoj skupini od 41 do 50 godina te starije od 65 godina“, kazao je Vuković te na kraju dodaje kako su tijekom srpnja poduzeli 135 mjera, a lani 175.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X