Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vukovićtekst

Tijekom siječnja 13 prometnih nesreća na petrinjskim prometnicama

PETRINJA – Tijekom mjeseca siječnja ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, što je u odnosu na siječanj prošle godine smanjenje broja prometnih nesreća za dvije, kazao je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama ove godine imali smo tri prometne nesreće, prošle godine šest. Sa materijalnom štetom smo imali ove godine 10 prometnih nesreća, prošle godine 9. Ove godine smo imali tri ozlijeđene osobe koje su zadobile lakše tjelesne ozljede, dok smo prošle godine imali sedam, od kojih je šest zadobilo lakše, a jedna osoba teške tjelesne ozljede. Smrtno stradalih osoba nismo imali u mjesecu siječnju ove, niti prošle godine“, kazao je Vuković.

Ove godine dvije prometne nesreće dogodile su se zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a prošle godine je takvih prometnih nesreća bilo pet. „Ugrožen dani su bili utorak i četvrtak kada su se dogodile po tri prometne nesreće. Gledajući vremensko razdoblje, imali smo po tri prometne nesreće u vremenu od 6 do 8 i od 8 do 10. Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao slijetanje vozila sa kolnika, ukupno šest prometnih nesreća ,a gledajući po okolnostima, najviše ih se dogodilo zbog nepropisnog kretanja vozila na kolniku gdje su se dogodile četiri prometne nesreće“, dodao je Vuković.

Najviše prometnih nesreća, njih tri, dogodilo se u mjestu Brest Pokupski, a gledajući po starosnoj strukturi počinitelja prometnih nesreća, najviše ih je bilo u skupni od 18 do 24 godine. „U mjesecu siječnju imali smo 137 poduzetih mjera, dok smo prošle godine imali 287 represivnih mjera. Imali smo 39 nepropisnih brzina, alkohola 9, sigurnosnog pojasa 15, 3 mobitela. Za izdvojiti je da što se tiče nadzora brzine kretanja vozila, od ovih 39, najviše ih je bilo u mjestu Gora i u Ulici Stjepana Radića sa 13 prekršaja. Najveće prekoračenje dopuštene brzine imali smo 25.siječnja u 19:56 sati u Ulici Stjepana Radića gdje je izmjerena brzina od 96 kilometara na sat“, istaknuo je Vuković.

Govoreći o kaznama koje su izrekli vozačima koji su zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola, istaknuo je kako je najveća koncentracija alkohola izmjerena kod 41-godišnjeg vozača 21.siječnja u 23 sata u Ulici Gromova u Petrinji koji je vozio osobni automobil sa 1,93 promila.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X