Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vukovićtekst

Tijekom studenoga na petrinjskim prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca studenoga ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se 13 prometnih nesreća, dok se u istom mjesecu lani dogodilo njih 14, kazao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama imali smo dvije prometne nesreće, a prošle godine pet. Sa materijalnom štetom imali smo 11 prometnih nesreća, prošle godine devet. S poginulim osobama niti ove niti prošle godine nismo imali prometnih nesreća. U navedenim prometnim nesrećama ove godine smo imali dvije osobe s lakšim tjelesnim ozljedama, prošle godine ih je bilo pet, dok prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama nismo imali“, rekao je Vuković.

U pet prometnih nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola, dok ih je lani u istom mjesecu bilo četvero. „Ugrožen dan je bio petak sa četiri prometne nesreće, a gledajući po vremenu, najviše prometnih nesreća se dogodilo u vremenu od 16 do 18 sati, kada su se dogodile četiri prometne nesreće. Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše, njih dvije, dogodile su se kao bočni sudar, iz suprotnih smjerova, kao slijetanje vozila van kolnika, kao udar u objekt kraj ceste, u slijedu i udar u parkirano vozilo“, naveo je Vuković.

Najviše prometnih nesreća, njih četiri, dogodile su se u Turkulinovoj ulici. „Tijekom mjeseca studenoga poduzeli smo 157 mjera, prošle godine 159. Za izdvojiti je one mjere koje su uzročno posljedice sa prometnim nesrećama, takozvane ubojice u prometu, a to su brzina, alkohol, poja i mobitel. U studenom smo imali 23 represivne mjere po pitanju nepropisne brzine, upravljanje pod utjecajem alkohola 20 mjera, sigurnosni pojas 24 mjere i korištenje mobitela za vrijeme vožnje imali smo ukupno 11 mjera“, rekao nam je Vuković.

Gledajući starosnu strukturu počinitelja prometnih nesreća, tijekom mjeseca studenoga ove godine najviše je bilo onih u dobnoj skupini od 31-40 godina te onih starijih od 65 godina.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X