Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
čudanaslov

„Tko u čuda vjeruje, taj čuda i stvara“ – uljepšavanjem djelića grada, obilježili Međunarodni dan mladih

PETRINJA – Poglede prolaznika petrinjskom tržnicom, od jučer privlači poruka „Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara“, ispisana na tamnoj podlozi i maštovito ukrašena lončarskim radovima. Poruka je osvanula na zidu „Glinene priče“, keramičkog studija i lončarske radionice Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Tko je za ovu lijepu poruku zaslužan i kojim povodom je nastala, otkriva objava na društvenoj stranici UOSI SMŽ:

„Uljepšavanjem djelića grada, obilježili smo Međunarodni dan mladih! Zajedničkim snagama mlade osobe su kroz ovaj mali projekt ostavile pozitivnu poruku svojim sugrađanima, a tu su se posebno istaknule mlade osobe s teškoćama u razvoju čija djela izrađena u Otvorenom keramičarskom ateljeu sada krase zid Glinene priče, kao simbol inkluzije, zajedništva te pozitivnih promjena koje ističemo svaki dan, ali danas osobito! Nadamo se da ćete uživati u našem malom doprinosu!

Hvala svima koji su na bilo koji način bili dio ove priče, a posebno hvala Valentinu Valentu koji je pružao bezuvjetnu podršku i usmjeravao nas svojim idejama te vodio radionice, predivnim zaposlenicima gradskog poduzeća Komunalac d.o.o. koji su nam zid očistili, Željku Šaliću koji nam je pripremio podlogu za stvaranje ovog projekta, Marti Križanić, autorici natpisa, i svim prekrasnim mladim ljudima! Ovaj projekt dio je programa Aktivni u zajednici kojeg provodi Zaklada Istra, kojoj zahvaljujemo na strpljenju i velikoj podršci!

Dragi mladi ljudi, sretan vam vaš dan i zapamtite da “Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara!” – nikada ne odustajte od sebe, svojih snova i ideja!“, poručuju iz UOSI SMŽ.

 

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X