Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zajednomožemonaslov

„Together we can – Zajedno možemo“ izložba Udruge IKS i Ekološke udruge „Krka“ Knin

PETRINJA – Udruga IKS u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin organizirala je ovog utorka u Gradskom parku u Petrinji izložbu pod nazivom „Together we can – Zajedno možemo“.

„Ovom izložbom želi se pokazati ljudima suradnja europskih volontera i domaćih udruga u kojima volonteri borave“, kaže volonter Europskih snaga solidarnosti (European Solidarity Corps – ESC), Douglas Virleux iz Francuske koji već 11 mjeseci volontira u Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin.

„Cilj je pokazati ljudima da je međunarodno volontiranje, pomaganje među zemljama važno. Ova izložba ima za cilj pokazati suradnju među europskim volonterima i hrvatskim udrugama. Također, smatrali smo da je ovo dobar način za promicanje međunarodnog volontiranja kroz ESC program dostupan svima koji pruža jedinstveno iskustvo volontiranja koje donosi velike pozitivne promjene u svačiji život. Izložbu su u suradnji organizirale zapravo tri udruge: Ekološka udruga „Krka“ Knin, Udruga IKS iz Petrinje te „Carpe Diem“ iz Karlovca. Ova izložba je zaista dobar način da pokažemo suradnju volontera i udruga i da promoviramo volontiranje. Ona je i dobar način da mladim ljudima i svima ostalima poručimo da je volontiranje nešto što je dostupno svima.”

Izložba se sastoji od dva dijela.

„U prvom dijelu možete vidjeti aktivnosti udruga koje su domaćini volonterima – npr. ovdje možete vidjeti aktivnosti Udruge IKS. Drugi dio izložbe donosi fotografije europskih volontera koji volontiraju u različitim udrugama diljem Hrvatske. Konkretno, ovdje imamo slike iz udruga „Borders:None“ iz Zagreba, „Carpe Diem“ iz Karlovca, Eko udruge „Krka“ iz Knina, Udruge IKS iz Petrinje te udruga „Proni“ iz Vukovara i „Mladi EU“ iz Šibenika. Željeli smo pokazati kako se puno različitih volonterskih aktivnosti događa u Hrvatskoj – od ekoloških, edukativnih, rada s osobama s invaliditetom, starijim osobama, rada s djecom i mladima – zaista širok je raspon mogućnosti za volontiranje. „Zajedno možemo“ nastoji pokazati da s puno malih akcija solidarnosti započinjemo velike promjene“, kazao je Virleux.

Izložbu kakvu su danas organizirali u Petrinji, sutra od 18 sati planiraju postaviti i u Sisku, na lokaciji Kluba mladih SKWHAT.

 

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X