rukovanjatekst

Tradicionalni predblagdanski prijam SMŽ

SISAK – Tradicionalni predblagdanski prijam u organizaciji Sisačko – moslavačke županije održan ove srijede u sisačkom hotelu „Panonija“, okupio je brojne goste iz različitih segmenata života naše županije –  gospodarstva, obrazovanja, političkog, kulturnog i vjerskog života – predstavnike gradova i općina, vojske, policije, vatrogastava, lovstva, brojnih ustanova, udruga, nacionalnih manjina, političkih stranaka …

Zajedno s predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić i svojim zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem, u ulozi domaćina, sve ih je pozdravio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

„Od srca vas pozdravljam u ovo predblagdansko vrijeme, na ovom božićnom domjenku koji SMŽ organizira svake godine u ovo predbožićno vrijeme došašća, na kraju jedne kalendarske godine. Ovo je šesti put po redu da sam kao župan domaćin prijema koji organizira Sisačko-moslavačka županija. Prije mjesec i nešto dana, točnije 4. studenog prošlo je pet punih godina otkako sam na mjestu prvog čovjeka Sisačko-moslavačke županije i mislim da smo u tih pet godina napravili jednu dobru suradnju svih vas. Da je tome tako, govori i vaš današnji veliki odaziv.“

Osvrćući se na godinu koja je na izmaku, kao najznačajnije postignuće istaknuo je milijardu i 28 milijuna kuna koje, za niz projekata, županijska Razvojna agencija Simora povlači iz različitih fondova Europske unije i domaćih ministarstava.

„Milijarda i 28 milijuna kuna. Upravo je to iznos svih onih projekata koje su pripremile naša županijska Razvojna agencija Simora i Županija kako bismo poboljšali kvalitetu života u ovoj županiji, kako bismo omogućili mladima opstanak i rad, usavršavanje i učenje i sve ono što je potrebno upravo da ovu prekrasnu, prelijepu zemlju možemo ostaviti za budućnost, za naše mlade.“

Izdvojio je potom neke od najznačajnijih projekata.

„Gradnja nove bolnice, odnosno projekt Središnjeg paviljona u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, projekt je ukupne vrijednosti 170 milijuna kuna. Nadalje, Stari grad Zrin, Gvozdansko – projekt „Baština Zrinskih-budućnost Banovine“ koji pripremamo i koje će se uskoro početi graditi i obnavljati. Njime želimo kulturno – povijesnu baštinu staviti u funkciju, omogućiti opstanak i rad mladim ljudima. Tu je i naš projekt „PISMO“ Novska – „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“, po kojem smo prepoznati ne samo u županiji, nego i izvan naše domovine. To je nešto u čemu želimo biti vodeći. Svakako, posebno želim istaknuti naš budući regionalni Centar kompetencija u bivšoj vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku gdje ćemo imati centre kompetencija za solarnu tehnologiju, robotiku, za svemirsku tehnologiju“.

Projekt „Simet“ vrijedan 40 milijuna kuna u kojem je Županija partner Metalurškom fakultetu u Sisku; gotovo 50 milijuna ulaganja u energetsku obnovu osnovnih i srednjih škola diljem županije; Interpretacijski centar prirodne baštine u Petrinji vrijedan 17 milijuna kuna; nabavka uređaja za magnetsku rezonancu u sisačkoj bolnici te niza dijagnostičkih uređaja za bolnicu i domove zdravlja, neki su od projekata i ulaganja koja je također istaknuo.

Na kraju svog obraćanja, zahvalio je svima na suradnji, poručivši kako je, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, potrebno donijeti nadu i ljudima koji žive u beznađu.

„Zahvaljujem svima na suradnji, na onome što činite za svoju sredinu, u svojim ustanovama, u svojim gradovima, općinama. Ja vas pozivam i na daljnju suradnju. Želim da i u budućnosti dobro surađujemo za dobrobiti i našeg naroda i naše države. U vrijeme blagdana, došašća, želimo se prisjetiti i onih najpotrebitijih, onih  koji su možda danas bolesni, koji nemaju dovoljno hrane. Moja poruka je upravo da se u ovo božićno, predblagdansko vrijeme, prisjetimo naših susjeda koje možda i ne vidimo, zaokupljeni sami sobom, svojim nekim uskim interesima. Upravo je božićno vrijeme takvo da jedni drugima pružimo ruku. Čestit vam i blagoslovljen Božić i sretna, uspješna i zdrava 2020. godina“, poručio je župan.

Sretan i blagoslovljen Božić poželio je i sisački biskup Vlado Košić, koji je ovaj put odustao od uobičajenog obraćanja, pozvavši tek sve na veću odgovornost za svoj način postupanja, svoje ponašanje i kako je rekao, „upravljanje onim što nam je Bog dao, što su nam ljudi povjerili“.

„Neka vas radost Božića i svjetlo koje nam on daje prati i u Novoj godini, da bude sretna i blagoslovljena“, kratko je poručio biskup uz prigodni blagoslov.

Dodajmo kako je na početku ovog prijema, gostima prikazan i kratki promotivni film o ljepotama i prirodnim resursima, te raznolikoj turističkoj ponudi Sisačko-moslavačke županije.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X