Share on facebook
Share on twitter
prijamumirovljenici19go

Tradicionalni prijam gradonačelnika Dumbovića za umirovljene djelatnike Gradske uprave

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegova zamjenica Viktorija Kaleb, organizirali su, sada već tradicionalni, prijam za umirovljene djelatnike petrinjske Gradske uprave.

„Nekako u kontinuitetu sada želimo imati uvijek vas u fokusu svega onoga što ste radili u Gradskoj upravi i sve ono kao čovjek koji ulazim upravo u te godine kada sam najbolji za mirovinu, onda se sve više moj habitus senzibilizira i to se zove sve u svoje vrijeme. Tako i ova moja procjena je sigurno na pravom mjestu jer se radi o ljudima koji ste nekako obilježili rad u ovom Gradu i da pokušamo sve više senzibilizirati sve ostale ustanove i sve one koji isto imaju umirovljenike da se o njima vodi briga“, kazao je uvodno Dumbović te dodaje kako su i na ovaj način umirovljenim djelatnicima petrinjske Gradske uprave još jednom htjeli iskazati poštovanje.

„Puno ste puta u životu radili posao kojeg mnogi građani, susjedi nisu vidjeli, ali to je bio izuzetno važan posao. Obično se vidimo svi mi koji izađemo u medijima, portalima, a ustvari vi ste bili ta pozadina. Danas umirovljenici ne bi trebali biti trošak u društvu, danas bi umirovljenici trebali biti nadgradnja života i obveza svih generacija koje su ispod vas. To je ono što je ključ cijele priče i zato treba davati poruku da ste završili svoj radni vijek i da ste za taj radni vijek trebali biti nagrađeni, ponekad ne sa adekvatnim financijskim nagradama i baš ono što ste zaslužili, ali kada nema toga, onda postoji ta topla ljudska riječ“, dodaje Dumbović te ističe kako su u Gradskoj upravi bili jedna velika obitelj koja je imala jedan cilj, a to je odraditi svoj posao.

U ime umirovljenih djelatnika petrinjske Gradske uprave, obratila se bivša pročelnica Upravnog odjela za financije Milka Pavišić koja se zahvalila na ovom prijemu. „Drago mi je što nas niste zaboravili, što nas evo ovako barem jednom godišnje okupljate, što je već sada druga godina i nadam se da će postati tradicija i da ćemo u buduće se nalaziti ovdje. Gradonačelniče, vi kažete ovaj skromni domjenak, nama je domjenak, ja neke nisam već dugo vidjela, nama je ovo više od domjenka, meni osobno čim sam ulazila u ovu zgradu, ponovno je srce zakucalo onim ritmom, joj što će danas biti, što se danas događati, što ćemo, kako ćemo“, rekla je Pavišić te dodaje kako se nisu oni otuđili od Gradske uprave.

„Mi svi pratimo što se događa, bilo preko Petrinjskog radija, bilo preko društvenih mreža, znamo da ovaj Grad stupa velikim korakom naprijed i da smo, dosegnuli, baš danas čitam o Sisačko-moslavačkoj županiji kako se hvale da su na 1,1 milijardu kuna povučenih sredstava iz EU fondova, a ja osobno znam da je sam Grad Petrinja povukao više od 800 milijuna kuna, drago mi je da je ovih 15 novih projekata dobili potporu Županije, da živimo sa županijom, da postanemo partner Županije, odnosno da Županija nama postane partner“, istaknula je Pavišić te na kraju poručuje kako su zasluženo otišli u mirovinu, ali prate mlade generacije u Gradskoj upravi, kojima je poručila kako im stoje na raspolaganju, ukoliko im je potrebna bilo kakva pomoć.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X