Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mla-io-n

Traju pripreme za kvalifikacijski ogled „Mladosti“ i „Opatije“

PETRINJA – U Nogometnom klubu „Mladost“ iz Petrinje traju pripreme za prvu kvalifikacijsku utakmicu za popunu 2. HNL protiv momčadi Opatije koja je na rasporedu u nedjelju, 12. srpnja, od 18 sati, na Gradskom stadionu.

Nakon sastanka članova Izvršnog odbora, Davor Ivić, direktor kluba, o dogovorenom je kazao: „Definirali smo način distribucije ulaznica, a zbog situacije s Covidom-19, nećemo moći ići na puni kapacitet stadiona, nego samo na jednu trećinu kapaciteta poštujući sve one epidemiološke mjere, od dozera na ulasku, tribinama, poštivanja razmaka i obzirom je Covid-19 ponovo aktivan ne želimo da se bilo kome od gledatelja, a ne daj Bože igrača, što dogodi. To je povijesna utakmica za naš klub, očekujemo podršku navijača koji će doći, a i ozbiljnost igrača da dadu svoj maksimalni doprinos za sve ovo vrijeme u kojem su u našem klubu ostvarili mogućnost igranja u kvalifikacijama. Uprava je također dala svoj obol, kao i Grad Petrinja ostvarivanjem uvjeta za licenciranje. Upravo ovih dana završavamo radove na krovu tribine gdje će biti oko 400 mjesta i gdje će gledatelji moći i po lošijem vremenu pratiti utakmice. Očekujemo da će sve proći u redu i da ćemo dobrim rezultatom otići na uzvrat.“

Trener Zoran Buinac mirno dočekuje ovu utakmicu što je i sam potvrdio: „Dečki jedva čekaju ovu utakmicu, a kada je izvučena Opatija bilo je puno ljudi koji su nam htjeli dati neke informacije, ali ono što sam htio reći medijima koji su me pitali što mislim, tako i sada ću otvoreno reći kako mene Opatija, kao momčad, ne zanima. Zajedno s igračima ne bavim se njima, ne želim gledati što je njihova dobra ili loša strana, jer to u ovom trenutku ne znači ništa. Bavim se samo svojom momčadi, spremamo se na dvije užasno ratničke utakmice, maksimalno smo spremni i fizički i psihički, znači ono što je moja zadaća kao trenera je pripremiti i baviti se samo svojom momčadi. Opatiji želim puno sreće, imat će problema s nama, mislim da smo maksimalno spremni, a kao i oni znamo koliki je ulog, ali da poruka ne ode u krivom smjeru mi ih respektiramo, međutim o njima zaista ne razmišljamo nego se bavimo svojim dvorištem.“

Osvrnuo se i na trenutno stanje u momčadi: „Sve je super za sada, sve je u redu, čak imamo i naznake da bi kapetan Viktor Špišić mogao dobiti koju minutu. Jedva čekamo, spremamo se i uživamo na treningu. Nije dugo trebalo da vratimo tu fizičku snagu, a ona odmah vraća i elan i međusobno povjerenje. Odigrali smo i određene prijateljske utakmice koje su pokazale definitivno da se polako vraćamo. Naravno da svima nedostaje taj natjecateljski dio, međutim mislim da je momčad maksimalno spremna i veseli nas da smo najprije doma, ali ja osobno kao trener ne biram doma ili u gostima. Ipak, drago mi je da smo prvu kod kuće, jednostavno da svojim Petrinjcima podarimo ono što dugo čekaju, da gledaju pravi nogomet i jednostavno da nas i dalje bodre kao što je bilo i protiv Hajduka i na svim većim utakmicama i uopće ne sumnjam da će to izostati.“

Prije ove utakmice, u drugom paru, u subotu, 11. srpnja, igrat će u Slavonskom Brodu domaća Marsonia i Junak iz Sinja, a obje utakmice (SLAVONSKI BROD i PETRINJA) bit će, od 18 sati, izravno prenošene na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV), kao i uzvratni ogledi za tjedan dana, 18. i 19. srpnja, iz SINJA i RIJEKE (Stadion Kantrida).

U Petrinji će, za prvu utakmicu, pretprodaja ulaznica po cijeni od 30,oo kuna biti na Gradskom stadionu, u četvrtak i petak, 09. i 10. srpnja, od 15 do 21 sat, a zbog epidemioloških mjera svaki kupac ulaznice obavezan je upisati ime i prezime i broj kontakt telefona.

Također, u klubu je u tijeku i organizacija putovanja navijača na uzvratnu utakmicu u Rijeku, a za navijačke autobuse navijači se trebaju predbilježiti u uredništvu Petrinjskog radija u ulici Matije Gupca 2.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

Preminuo je Rajko Dujmić

Od posljedica prometne nesreće preminuo je jedan od najvećih glazbenika i skladatelja u povijesti naših

X