TRIBINA „DJECA I MLADI-MIROTVORCI BUDUĆNOSTI“ TRIBINA „DJECA I MLADI-MIROTVORCI BUDUĆNOSTI“
PETRINJA – Grad Petrinja je drugi grad, poslije Zagreba, koji je odlukom Gradskog vijeća iz 2013. godine 18. siječnja proglasio Danom mirovnih inicijativa kaotrajni... TRIBINA „DJECA I MLADI-MIROTVORCI BUDUĆNOSTI“

PETRINJA – Grad Petrinja je drugi grad, poslije Zagreba, koji je odlukom Gradskog vijeća iz 2013. godine 18. siječnja proglasio Danom mirovnih inicijativa kaotrajni spomen na isti datum iz 1991. godine. Tada su na Trgu bana Jelačića u Zagrebu hrvatske majke i žene organizirale mirovni skup protiv rata sa 65.000 potpisa poziva za mir.  Svake godine Grad Petrinja u suradnji sa vrtićem, školama, Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ustanovama i brojnim drugim suradnicima organizira program obilježavanja ovog značajnog datuma, a ove godine naglasak je na djeci i mladima koji će biti nositelji većeg dijela programa.

Program „Djeca i mladi – mirotvorci budućnosti“ održati će se u četvrtak 18.01.2018. godine s početkom u 13,00 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma. Sudionici programa su Dječji vrtić Petrinjčica, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Gora i Srednja škola Petrinja koji će održati  glazbeno-izložbeni edukativni dio programa, a zatim slijedi  tribina u organizaciji Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj na kojoj će sudjelovati predstavnici Grada Petrinje, vjerskih zajednica i nacionalnih manjina  i policije, a iznimno nam je važna prisutnost  učenika osnovnih i Srednje škole Petrinja, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i dr.

Voditelj i moderator tribine je Armin Hadžić.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.