ivankadrzajgv

Turistička zajednica će raditi na brendiranju destinacija, a u planu i programi vezani za lončarstvo

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali i o Programu rada i Financijskom planu Turističke zajednice Grada Petrinje za 2020.godinu, o čemu je više rekla direktorica Ivanka Držaj.

„U sljedećoj godini, a na početku novog desetljeća plan nam je napraviti i izraditi novi dokument, a radi se o brendiranju destinacije, gdje ćemo dobiti razlikovne elemente kako bismo što bolje promovirali destinaciju Petrinja. Do sada smo izradili strategiju i akcijski plan. Imamo također detektiranu turističku atrakcijsku osnovu grada Petrinje, i ovo će biti zaokruživanje jedne cjeline kako bi u narednom razdoblju, oslanjajući se upravo na brend komunikaciju, promovirali Petrinju u što boljem svjetlu“, rekla je Držaj.

Dodaje kako sljedeće godine započinju i s jednom novom manifestacijom. „Radi se o programu koji se oslanja na našu dugogodišnju, odnosno stoljetnu tradiciju, a riječ je o lončarstvu. Pa bi u sklopu najveće manifestacije Lovrenčevo u Petrinji organizirali susret lončara, pozvali bi ne samo iz naše zemlje, nego i lončare iz susjednih zemalja i napravili razna natjecanja, prigodne programe, što za djecu, što za odrasle. Cilj nam je promovirati naše baštinjene vrijednosti kao što je tradicija lončarstva“, ističe Držaj.

Od programa još je izdvojila i izdavanje Petrinjske kuharice. „Znamo da je gastronomski proizvod jedan od ključnih proizvoda destinacije, a na ovaj način željeli bi potaknuti naše ugostitelje da u svoju ponudu uvrste autohtona domaća jela i upravo ta domaća jela da budu u ponudi na pravim domaćem posuđu koje je izrađeno od originalne petrinjske gline“, otkrila je Držaj.

Turistička zajednica Grada Petrinje nastavit će provoditi brojne druge projekte, kao što su Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku, kao i projekt Muzealizacija grada Petrinje. Od manifestacija naša Turistička zajednica organizirat će i iduće godine Petrinjski fašnik, Ljeto u Petrinji, Biciklijadu, Fišijadu i ribarsku noć te brojne programe u sklopu Lovrenčeva. Tu su još i Festival kestena te Advent u Petrinji.

HSS-ov Miroslav Petračić je predložio da se od Petrinje napravi turistička vikend destinacija za cijelu godinu, kao što je predložio da se više ispromovira skijalište „Vrelo“ u Hrastovici. HDZ-ov Željko Tonković je također predložio da se na lokaciji Mokrice-Nebojan-Dumače-Farkašić jer smatra da tamo može biti jedna edukativno-turistička ruta tematski vezana za Domovinski rat.

Proračun Turističke zajednice Grada Petrinje za 2020.godinu, koji je planiran u visini od 1,6 milijuna kuna, kao i Plan rada i program, usvojeni su sa 20 glasova za, odnosno jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X