Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tikaprte6

Turski studenti u sklopu „Programa razmjene iskustava“ kojeg provodi TIKA posjetili i Petrinjski radio

PETRINJA – U organizaciji Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA u posjet Hrvatskoj, pa tako i Petrinji u sklopu programa za studente pod nazivom „Program razmjene iskustava“ stiglo je 20-tak turskih studenata. U sklopu svog sedmodnevnog boravka u Hrvatskoj posjetili su i Petrinji. Više o njihovoj posjeti otkrio nam je Haşim Koç, koordinator ataše TIKA-e.

„Naši studenti dolaze iz Turske u sklopu Programa razmjene iskustava kojeg TIKA organizira već tri godine. Ove godine po prvi puta kao ured TIKA-e u Hrvatskoj, sudjelujemo u tom programu. Tako je 16 studenata sa različitih fakulteta i iz različitih gradova iz Turske došlo u Hrvatsku na tjedan dana, posjetili su nekoliko vrtića, škola. Zasadili smo i drvo prijateljska u Karlovcu na Petrovoj gori zajedno sa Hrvatskim šumama“,rekao je Koç.

Nakon posjete Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Karlovačkoj županiji, tijekom današnjeg dana borave u Sisačko-moslavačkoj županiji. „Danas smo posjetili Petrinju jer smo blizu Zagrebu, dobri smo prijatelji sa vašom radio postajom, stoga smo našim prijateljima iz Turske htjeli pokazati koliko su gostoljubivi naši partneri s kojima surađujemo. Hvala vam na gostoprimstvu. Prije Petrinje posjetili smo Lekenik gdje smo posjetili njihov vrtić i gdje su se naši studenti družili sa djecom“, istaknuo je Koç.

Na samom kraju ističe kako svoj boravak u našoj županiji završavaju u Sisku te dodaje kako su na ovaj način željeli pokazati na koji način TIKA radi te koliko prijatelja imaju u cijelome svijetu.

Upravo u sklopu ovog projekta cilj programa i uloga TIKA-e je povezati studente sa korisnicima projekta TIKA-e i pokazati im Hrvatsku u najboljem svjetlu, pomoći im da upoznaju našu zemlju i nauče nešto novo o njoj.

Kao i na Radio Istri, studentice smo ugostili u programu Petrinjskog radija te su s nama podijelile dojmove svog boravka u Hrvatskoj. „Vidjeli smo da su u Hrvatskoj jako gostoljubivi, svi su nasmiješeni i jako nam je lijepo ovdje. Jednako tako vidimo da je ovo jako lijepa država, geografski jako lijepa, puno je zelenila i nema tu one gužve na koju smo naviknuli u Turskoj. Također, primjećujemo da ovdje nema velike buke koja je prisutna u Turskoj, ljudi šeću mirno, nekako je usporeno za nas“, rekle su nam studentice. Kažu kako su i u Petrinji osjetile prijateljsku atmosferu, te su se zahvalile na ugodnoj dobrodošlici na Petrinjskom radiju, jer obzirom smo ih dočekali sa baklavama i čajem, ističu kako su osjetile dašak svoje Turske u Petrinji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Krađa drva iz šume

KOZAPEROVICA – Policiji je prijavljena krađa drva, počinjena u razdoblju od rujna prošle godine do

Dan svjesnosti o autizmu

PETRINJA – 2.travnja se u cijelom svijetu obilježava Dan svjesnosti o autizmu, puštanjem plavih balona

X