Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210207_113418wwww

U crkvu sv.Lovre se vraćaju misna slavlja, a zvona će zvoniti svaki dan u 12:19 kao podsjetnik na tragediju

PETRINJA – Od ove nedjelje u crkvu sv.Lovre se vraćaju misna slavlja i održavaju se po redovnom rasporedu u 9, 11 i 18h te u 7:30 i 18h preko tjedna.

Crkva sv.Lovre je tako jedan od rijetkih objekata u središtu grada koji će nešto više od mjesec dana nakon razornog potresa biti vraćen u funkciju. Napravljena je hitna sanacija krova, unutrašnjost crkve očišćena te je prostor doveden do stanja da može služiti u pastoralne svrhe. Obnova će tek uslijediti.

Novost je i da zvona crkve već nekoliko dana zvone svaki dan u 12:19 kao podsjetnik na veliku tragediju koja je zadesila Petrinju. „Ovo smo napravili da to bude jedna memorija, jedno sjećanje i podsjetnik da smo u ovom životu samo prolaznici. Nakon svega toga naš narod je pokazao da je solidaran, da je u zajedništvu, ljubavi i pomoći jednih prema drugima.“, izjavio je župnik Josip Samaržija.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X