U Desnom Trebarjevu održan stručni skup „90.obljetnica lipanjskih žrtava“ U Desnom Trebarjevu održan stručni skup „90.obljetnica lipanjskih žrtava“
TREBARJEVO – U Spomen domu braće Radić u Desnom Trebarjevu održan je Stručni skup na temu „90. obljetnica lipanjskih žrtava“. Stručni je skup održan... U Desnom Trebarjevu održan stručni skup „90.obljetnica lipanjskih žrtava“

TREBARJEVO – U Spomen domu braće Radić u Desnom Trebarjevu održan je Stručni skup na temu „90. obljetnica lipanjskih žrtava“. Stručni je skup održan u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije kao i Dana sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.

Naime, 20. lipnja 1928. godine izvršen je atentat na hrvatske zastupnike u beogradskoj Narodnoj skupštini. Od zadobivenih rana istoga dana umiru Pavle Radić i dr. Gjuro Basariček, a Stjepan Radić od posljedica ranjavanja umire 8. kolovoza iste godine.

Predavanja o Stjepanu Radiću, njegovom političkom sazrijevanju, kao i uzrocima i posljedicama atentata na hrvatske zastupnike u Narodnoj skupštini u Beogradu 1928. godine održali su profesori povijesti Domagoj Sremić i Ivica Valent. Stručni skup organizirala je Sisačko-moslavačka županija i Kulturni centar braće Radić.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.