drstjepanovićnaslov

U Dijagnozi smo s pulmologinjom Gordanom Stjepanović razgovarali o upali pluća

Tijekom zimskih mjeseci, muče nas različite vrste dišnih zaraza i problema – od običnih prehlada, preko gripe do upala pluća. O prehladama i gripi, razgovarali smo još u studenom kada je sezona gripe u našim krajevima i počela. U prvoj „Dijagnozi“ u ovoj 2020. godini razgovarali smo pak o upali pluća ili pneumoniji, bolesti koja se može javiti i kao komplikacija gripe, ali i neovisno o njoj.

Što je upala pluća, koji su njezini uzroci i koje vrste upala pluća razlikujemo; tko je u povećanom riziku od obolijevanja, koji su simptomi upale pluća, kako se ona dijagnosticira, kako se liječi, koliko obično traje i može li se prevenirati – neka su od pitanja koja smo postavili gošći „Dijagnoze“, liječnici Gordani Stjepanović, dr.med., specijalistici pulmologije, voditeljici Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Petrinji.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X