domsalate2020

U Domu za starije i nemoćne osobe pripremali voćnu salatu

PETRINJA – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ od prosinca 2019.  godine provodi projekt pod nazivom Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu. Aktivnosti ovog projekta provode se i u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, koji je partner projekta.

„Tako su ovog četvrtka uoči Međunarodnog dana žena marljive ruke umirovljenica pripremale zdravu i osvježavajuću voćnu salatu. Jabuke, naranče, banane, marelice i ananas – ukrašeni šlagom napunili su pedesetak osvježavajućih čašica koje su bile proslijeđene i teže pokretnim korisnicima Doma u sobama, te smo tako dodatno oživjeli i potvrdili važnost podrške, suosjećanja i kvalitetnih međusobnih odnosa kako tijekom cijelog života – tako i u starijoj životnoj dobi“, pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na susretu je sudjelovala i ravnateljica Doma Magdalena Komes, diplomirana pravnica koja je iskazala zadovoljstvo provedbom aktivnosti, a posebno ovakvih koje su i zdravstvenog karaktera jer dodatni vitamini su potrebni svima, a osobito u vrijeme potrebe za jačim imunitetom.

Umirovljenice su se tijekom susreta podsjetile kako se nekad obilježavao Dan žena, a razgovaralo se je i o ulogama i obvezama žena tijekom različitih životnih faza. Na kraju susreta se zapjevalo nekoliko pjesama koje su tradicionalne pjesme iz krajeva od kuda potiču umirovljenice.

Asistentice na projektu Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i Višnja Jendričko, te radna terapeutkinja Doma Martina Matić kao i svakog četvrtka s umirovljenicima su igrale pikado, tako da je ovo bio još jedan dan lijepog sportskog i zdravog druženja.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provodi se od prosinca 2019. do lipnja 2020. godine. Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Općina Hrvatska Dubica i Knjižnica i čitaonica Kutina.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X