domsisakizlozba19go

U Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku otvorena tradicionalna blagdanska izložba

SISAK – U predvorju Doma za starije i nemoćne osobe Sisak otvorena je tradicionalna izložba radova korisnika Doma kao i korisnika Dnevnog boravka 3+2. Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak Ružica Čakširan je istaknula kako je ova prodajna izložba već postala tradicija.

„Oni u posljednjih nekoliko mjeseci su zapravo radili samo za ovaj dan te prigodne darove. Ono što uvijek naglašavam i drago mi je to reći, da su to sve unikatni pokloni, tu nema serijske proizvodnje, svaki je zapravo poseban na svoj način. Vidite da su prigodni, cijene su im iznimno niske, od pet do 20 kuna. Pozivam isto naše građane ako su negdje u blizini Doma da se navrate i kupe nešto za sebe, a ujedno pomognu i osnaže našu radnu terapiju“, rekla je Čakširan.

Na otvorenju blagdanske izložbe bio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. „Korisnici Doma za starije i nemoćne Sisak na kvalitetan i kreativan način provode svoje vrijeme. Dom za starije i nemoćne Sisak se dodatno razvija u zadnje vrijeme. Nedavno je odobreno 1,5 milijuna kuna za uređenje Odjela za korisnike sa Alzheimerovom bolesti, zatim prijavljen je projekt poludnevnog i cjelodnevnog boravka u Novskoj koji će omogućiti smještaj 40-tak korisnika s područja grada Novske i okolice. Izrađena je projektno tehnička dokumentacija za podružnicu Doma za starije i nemoćne Sisak u Kutini koji kada će biti uređen, primit će 50-tak korisnika sa područja Kutine. Svi ovi projekti su dokaz da Sisačko-moslavačka županija na kvalitetan način vodi brigu o stanovnicima treće životne dobi“, rekao je Celjak.

Više o projektu uređenja „Odjela za demenciju i Alzheimerovu demenciju“ otkrila je ravnateljica Čakširan. „Projekt je ocijenjen sa najviše bodova, od mogućih 120 mi smo dobili 120. Riječ je o 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 14 osoba koje će u ovom dijelu Doma, mi ćemo upravo nakon Nove godine krenuti sa uređenjem tih soba. Moram reći da je naša Županija i Grad Sisak prvi izvan Grada Zagreba koji će dobiti takav Odjel“, istaknula je Čakširan.

Otvorenje ove blagdanske izložbe pratio je i prigodan program, dok je za blagdanske pjesme bio zadužen mješoviti zbor Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X