Izbornik
„Otpad odijeli – prirodu razveseli“ 5

U DV Petrinjčica održana informativna aktivnost „Otpad odijeli – prirodu razveseli“

PETRINJA – Grad Petrinja u suradnji s Komunalcem Petrinja d.o.o. započeo je s provedbom informativnih aktivnosti u vezi gospodarenja otpadom. Edukativna aktivnost o sustavu gospodarenjem otpadom održana je u Dječjem vrtiću Petrinjčica, Objekt Izvor, djeca u skupini Lavići, Odgojiteljice: Dubravka Gobac, Zdravka Repac te Objekt Kapljica, djeca u skupini Medvjedići, Odgajateljice: Tea Ćosić, Sanja Zagorac.

Edukacija u vrtiću provedena je s djecom koja su predškolska skupina koja predstavljaju građane budućnosti, a koji najlakše mogu usvojiti dobre navike i prenijeti ih svojim ukućanima.

Cilj ovih radionica je što bolje približiti tematiku gospodarenja otpadom djeci kroz četiri podteme projekta: sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje, kućno kompostiranje otpada te ponovna upotreba predmeta.

U sklopu radionice, kroz igru, djeca su izradila edukativno informativne plakate za koje je Grad Petrinja izradio jumbo plakate i postavio na 3 lokacije: i to u Ulici Stjepana Radića i Zagrebačkoj ulici u Petrinji te u Ulici Ante Starčevića u Mošćenici.

U sklopu provođenja aktivnosti djeca su na poklon dobila male platnene vrećice koje su zatim sama oslikala i ukrasila te bojanke osmišljene na temu recikliranja otpada.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X