policijauniverzalnagore

U Hrastovici pod utjecajem alkohola od 1,62 promila spaljivao suho granje i lišće, uslijed naleta vjetra požar se proširio na šumu

HRASTOVICA – U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, prijavljeno je šest požara na otvorenim prostorima i to dva na području Gline i po jedan na području Dvora, Gvozda, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Požari su izbili kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja i korova, a u navedenim požarima nije nastala materijalna šteta.

Za izdvojiti je požar na petrinjskom području u mjestu Hrastovica, gdje je oko 11 sati, 51-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 promila spaljivao suho granje i lišće te se uslijed naleta vjetra požar proširio na šumu. Požar su ugasili vatrogasci te nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policija podsjeća građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima. Takvi se požari, ukoliko nisu strogo kontrolirani, zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte, a ujedno i ugroziti ljudske živote. Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i spaljivanje korova, suhe trave i niskog raslinja čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X